ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το καράβι το παλιό, το σαπιοκάραβο...

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην χώρα που σχεδόν τα πάντα έχουν ναυαγήσει και η αδιαφορία βασιλεύει, θα ήταν παράλογο να δούμε την πολιτεία και τους πλέον αρμόδιους να συνεργάζονται, να πράτουν το αυτονόητο και να ενεργούν άμεσα και βάσει συντονισμένου οργανωμένου σχεδίου. Έτσι, το φαινομενικά διαχειρίσμο (λόγω των καιρικών συνθηκών και του τόπου του ναυαγίου) "ύποπτο" ναυάγιο του σαπιοκάραβου Αγία Ζώνη ΙΙ, κατέληξε να απειλεί ολόκληρο τον Σαρωνικό.

Εκπρόσωπος μίας εκ των δύο εταιρείών που ανέλαβαν τη διαχείριση της κρίσης, διαβεβαίωνε πως πρόκειται για ελεγχόμενη και μικρού μεγέθους καταστροφή που θα χρειαστεί το πολύ έναν μήνα για να αποκατασταθεί. Τρεις ημέρες μετά, η πετρελαιοκηλίδα κατάφερε να φτάσει ανενόχλητη σε Πειραϊκή, Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι και Γλυφάδα έχοντας ρυπάνει ένα μεγάλος μέρος του Σαρωνικού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά που προκλήθηκε. Επιπρόσθετα, η χρήση χημικών που πλέον είναι αναγκαία για τη διάσπαση του μαζούτπου έχει "ποτίσει" πλέον βότσαλα και άμμο, θα συμβάλλει περαιτέρω στην επιβάρυνση του οικοσυστήματος. 

Ίσως μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο να προλάβουμε να καλύψουμε όπως-όπως, όση βρωμιά μπορούμε και να κρατήσουμε στην επιφάνεια τον τουρισμό, τον μοναδικό τομέα που δεν έχει ναυαγήσει ακόμη στην Ελλάδα. 

Κι όταν με το καλό - κι αν - αρχίσουν οι διαδικασίες άντλησης πετρελαίου από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα, βλέπουμε...

oil1

oil2

oil3

oil4

oil5

oil6

oil7

 - Άννα Δανιήλ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman