ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η τεχνολογία οδηγεί σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι νέες τεχνολογίες και το αποτύπωμα τους διατρέχουν οριζόντια όλους τους κλάδους της οικονομίας, αλλά και - σχεδόν - κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Ίσως, σε κάποιους τομείς να ήταν μέχρι πρότινος αδιανόητη η συμβολή των νέων τεχνολογιών, αλλά σήμερα ακόμη και κλάδοι, όπως η διατροφή δεν μένουν έξω από τη σφαίρα επιρροής τους.

Το sepe.gr παρουσίασε έρευνα της εταιρείας Edenred, συντονιστής του προγράμματος FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), δείχνει ότι ένας στους δυο εργαζόμενους αντιλαμβάνεται τις νέες τεχνολογίες ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών. Η έρευνα, το 2017, επικεντρώθηκε στους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για την ενθάρρυνση των τάσεων στις διατροφικές συνήθειες και συγκεκριμένα, στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες (50%) πιστεύουν ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επίσης, σχεδόν οι μισοί από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων (46%) επιβεβαιώνουν ότι οι νέες τεχνολογίες θα ήταν χρήσιμες για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αιτημάτων των πελατών για ισορροπημένα γεύματα.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της έρευνας, αυτή η ερώτηση συγκέντρωσε πληθώρα διαφορετικών απαντήσεων μεταξύ των χωρών που ερωτήθηκαν: ενώ οι μισοί από τους εργαζόμενους στην Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία αναγνώρισαν τις νέες τεχνολογίες ως πολύτιμο εργαλείο για την υιοθέτηση πιο ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, ποσοστό 42% των εργαζομένων στην Γαλλία δεν αναγνωρίζει τη χρησιμότητά τους. 

Παρόμοιες απόψεις εκφράστηκαν και από ιδιοκτήτες εστιατορίων: ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία αντιλήφθηκαν τις νέες τεχνολογίες ως πολύτιμο εργαλείο για την προσφορά υγιεινών και ισορροπημένων γευμάτων, ποσοστό 87% των γαλλικών εστιατορίων δεν συμφώνησαν με αυτήν τη δήλωση.

“Μια πηγή πληροφοριών και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, οι νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προσφέρουν προοπτικές στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής”, αναφέρουν οι αναλυτές. 

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή αποτελεί μείζον θέμα για το εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη, καθώς οι εργαζόμενοι δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφική ποιότητα των γευμάτων τους με τρεις στους τέσσερις να το θεωρούν ως το κορυφαίο κριτήριο για την επιλογή ενός εστιατορίου. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, από την πλευρά τους, επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον των πελατών τους για υγιεινά γεύματα κατά την διάρκεια των ετών, με αυξανόμενο αριθμό υποδεικνύοντας μεγαλύτερη ζήτηση ισορροπημένων γευμάτων. 

Η έρευνα

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους - σχεδόν διπλάσιος αριθμός από το 2016 - και σε σχεδόν 1.300 ιδιοκτήτες εστιατορίων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στις 19 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού διαγωνισμού LetsTalkFood, που διοργάνωσε η Edenred σε συνέδριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η Edenred πραγματοποιεί την έρευνα για την ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το 2012, με σκοπό να αξιολογήσει τις ανάγκες των εργαζομένων και να ενθαρρύνει τα εστιατόρια να προσφέρουν πιο ισορροπημένα γεύματα. Οι τάσεις, που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνουν σημαντική αύξηση της γνώσης σχετικά με τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής, τόσο από την πλευρά των προμηθευτών, όσο και των καταναλωτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman