ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χριστούγεννα με πολύ κρύο προβλέπει ΕΜΥ

Tweet
Share
Tweet
Share

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά προβλέπει από σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της.

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και στα Κήθυρα. Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) θα χιονίζει κατά διαστήματα και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα και θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις ίδιες περιοχές.

Από το μεσημέρι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά). Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Το Σάββατο, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα νέας μεταβολής του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman