ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η μεγάλη κλοπή του Ritz των Παρισίων

Tweet
Share
Tweet
Share

Πέντε  άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια μπήκαν στο ξενοδοχείο Ritz στο κέντρο του Παρισιού την Τετάρτη και έφυγαν λίγο αργότερα με εκτιμώμενα κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γαλλικό Τύπο, η αστυνομία, η οποία έτυχε να περιπολεί εκείνη τη στιγμή έξω από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, έπιασε τρεις από τους ληστές. Οι υπόλοιποι δύο διέφυγαν από μια πίσω πόρτα επιβαίνοντας σε ένα σκούτερ.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι οι άνδρες μπήκαν στο Ritz στην οδό Cambon, κοντά στην πλατεία Place Vendôme, γύρω στις 6.30μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν διάφορα παράθυρα προβολής των κοσμημάτων στο εσωτερικό του ξενοδοχείου με τα τσεκούρια και άρπαξαν τα κοσμήματα, πριν φύγουν.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι το προσωπικό στο μπαρ του ξενοδοχείου Hemingway είπε στους τρομοκρατημένους επισκέπτες να πέσουν στο πάτωμα για την ασφάλειά τους καθώς οι ληστές δρούσαν ανενόχλητοι. Άλλοι φιλοξενούμενοι κατέφυγαν στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

"Ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο και πολλές ριπές στο δρόμο", δήλωσε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στην AFP. "Οι περαστικοί κατέφυγαν στο ξενοδοχείο. Δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε μέχρι που κάποιος μας είπε ότι έγινε ληστεία ».

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου ανέφεραν ότι ένας εργαζόμενος του Ritz τραυματίστηκε.

Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι η ακριβής αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν δεν είναι γνωστή, αλλά θεωρήθηκε ότι ήταν "αρκετά εκατομμύρια ευρώ". Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ο Γάλλος συγγραφέας Frédéric Beigbeder ήταν μεταξύ των επισκεπτών που έπιναν στο μπαρ του Hemingway τη στιγμή της επίθεσης. Είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέφυγε στο υπόγειο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman