ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ΙΖΟΛΑ αναβιώνει...στην Πολωνία

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Tweet
Share

Στα ελληνικά νοικοκυριά φιλοδοξεί η ΙΖΟΛΑ να ξαναβάλει τις ηλεκτρικές της συσκευές καθώς η εταιρεία φαίνεται ότι «φιγουράρει» και πάλι στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Δράκο στη Θήβα το 1930, ενώ για περισσότερα από 50 χρόνια, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Όπου κι αν κανείς ανατρέξει, σίγουρα θα εντοπίσει μια συσκευή με το εν λόγω brand… Σε κάποιο σπίτι, στο χωριό, ή το εξοχικό, το όνομα της ιστορικής μάρκας πάντα θα ξεχωρίζει.  Ακόμα κι αν ο φούρνος τρίζει ή οι πρώτες σκουριές έχουν κάνει την εμφάνισή τους λόγω των χρόνων, η εταιρεία θα αποδεικνύει έμπρακτα πως οι Έλληνες κατάφεραν να κατασκευάσουν ηλεκτρικές συσκευές με αξία και αισθητική.

Πλέον η κατασκευή των συσκευών θα γίνεται σε εργοστάσιο στην Πολωνία, καθώς οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα δεν ευνοούν. Το τελευταίο εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ έκλεισε οριστικά το Πάσχα του 1991 αφού πλέον είχε απαξιωθεί, συγχωνευθεί με την Εskimo και κρατικοποιηθεί.

Την ελληνική μάρκα πρόκειται να αναβιώσει η Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ. «Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, για το νέο εγχείρημα.

Το εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ θα βρίσκεται στην Πολωνία

Οι οικιακές συσκευές που έφεραν τον πολιτισμό στο σπίτι
 
Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Να σημειωθεί πως ο πατριάρχης της ελληνικής διαφήμισης, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, για χάρη της ΙΖΟΛΑ, έκανε τις πρώτες έρευνες αγοράς στην Ελλάδα και μερικές από τις κλασικές καμπάνιες μέσω της πρωτοποριακής για την εποχή της διαφημιστική ΑΔΕΛ.

Στις παλιές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καλλιθέας, ξεχωρίζει πια μόνο το φουγάρο για να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της επιχείρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman