ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φύκι για… φίκι-φίκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι... όπως αποδεικνύουν και επιστημονικές έρευνες, επιβεβαιώνοντας τους παλαιότερους.

 

Η μειωμένη ερωτική διάθεση συνδέεται με ελλείψεις σε χημικές ουσίες του εγκεφάλου όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Ορισμένες τροφές έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα επίπεδα αυτών των ουσιών, εκτοξεύοντας έτσι και τη λίμπιντο.

Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές και θα δείτε τα αποτελέσματα στο… κρεβάτι σας.

1. Σύκα: Είναι πλούσια σε αμινοξέα, για αυτό αυξάνουν τη σεξουαλική αντοχή και βοηθούν στην παραγωγή ντοπαμίνης.

σύκα
2. Μπανάνες: Το ένζυμο βρωμελίνη που περιέχουν φημίζεται για τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας των ανδρών. Η βιταμίνη Β2 και το κάλιο αυξάνουν την ενεργητικότητα.

bananas
3. Φύκια: Το ασβέστιο, το ιώδιο και ο σίδηρος που υπάρχουν στα φύκια τονώνουν την ερωτική επιθυμία. Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να αντικαταστήσετε το σουβλάκι με σούσι. τρώτε σούσι.

sousi
4. Σέλινο: Είναι πλούσιο σε αργινίνη, ένα φυσικό αμινοξύ το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντας ακριβώς την δουλειά των διεγερτικών χαπιών. Παράλληλα, το άρωμα του σέλινου περιέχει δύο στεροειδή, την ανδροστερόνη και την ανδροστενόλη. Έρευνα έδειξε ότι η διακριτική οσμή των δύο αυτών χημικών ουσιών διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.
5. Στρείδια: Ο ψευδάργυρος που περιέχουν είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης, που είναι βασική ορμόνη που ρυθμίζει την ερωτική επιθυμία και την ανδρική στύση.

στρειδια
6. Ρόκα: Οι αφροδισιακές της ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β και Ε, που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία, αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος και τονώνουν τη γενετήσια ορμή.

Και καλή… όρεξη!

Πηγή: faysbook

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman