ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι άγονες "ρήξεις" μιας παρατεταμένης εφηβείας

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας από τους βασικούς κανόνες των συναλλαγών υπαγορεύει πως ένα μαγαζί το πουλάς εν κινήσει- όχι με τα φώτα σβυστά, αν θέλεις να πιάσεις κάπως τα λεφτά σου.

Στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, τέσσερις πιστώτριες Τράπεζες κι ένας Πρωτοδίκης έκριναν αλλοιώς κατεβάζοντας τον διακόπτη.  

 

Η απόδοση ευθυνών για την βαθμιαία παρακμή αυτού του ιστορικού συγκροτήματος από εκείνους που βρέθηκαν στο τιμόνι του, ανήκει σε άλλη συζήτηση.

Προκαλεί όμως αρνητική εντύπωση το μένος αυτής της αλλοπρόσαλλης Αριστεράς που κρατούσε όπως φαίνεται στο μυαλό της άλυτους λογαριασμούς και ζέσταινε τις νύχτες της με όνειρα εκδίκησης.

Και επίσης, προκαλεί οργή ο κυνισμός και η αδιαφορία-γιατί κρυφά και ιδιωτικώς επιχαίρουν- αυτών των υπέρμαχων των εργασιακών δικαιωμάτων για την τύχη των εργαζομένων, οι οποίοι με επαγγελματικό πατριωτισμό επιμένουν έξη μήνες τώρα απλήρωτοι να κάνουν υποδειγματικά τη δουλειά τους.

Οι άνθρωποι που σηκώνουν αυτές τις ώρες το βάρος των καταστάσεων, καταγγέλλουν ότι αρμοδίως έχει διαμηνυθεί σε επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν στον ΔΟΛ να μην το αποτολμήσουν, αν δεν θέλουν να έχουν τραβήγματα με τον ΣΔΟΕ. Αυτή όμως, είναι λογική παρακράτους.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά πρότεινε στη Βουλή να συσταθεί μια Διακομματική Επιτροπή για να αντιμετωπιστεί συναινετικά το πρόβλημα. Φωνή βοώντος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε πάλι, αντιγράφοντας τον Πόντιο Πιλάτο, την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθεί μια συνολικότερη λύση- όχι φωτογραφική για τον ΔΟΛ. Ακόμα περιμένει, διότι και η ΝΔ δεν δείχνει και ιδιαίτερη θέρμη για ην διάσωση με αξιοπρεπείς όρους ενός παραδοσιακού πυλώνα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά χωρίς ωστόσο να κάνει και τίποτε άλλο. Η πολιτική, όταν ασκείται με παληά συμπλέγματα, αφήνει έξω από την πόρτα τον ρεαλισμό και την γενναιοδωρία.

Τι θα κερδίσει ο Α. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα αν σιγήσουν τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ»; Απολύτως τίποτε. Θα έχει στερήσει απλώς από τους πολίτες μερικές παραπάνω δημοκρατικές επιλογές. Γιατί αυτός που πηγαίνει στο περίπτερο, ξέρει καλά τους λόγους.

Θα φύγει βεβαίως από την εξουσία και υπό συνθήκες που ίσως δεν μπορεί ακόμα να φανταστεί. Όμως θα έχει αφήσει πίσω του ένα απόκοσμο τοπίο στην Ενημέρωση, όπου θα χάσκει μετέωρο το ευτελές ήθος μιας ημιμαθούς και ασυνάρτητης παρέας, που επιμένει στον κόσμο των ενηλίκων να σκηνοθετεί ατελέσφορες ρήξεις μιας παρατεταμένης και αδικαίωτης εφηβείας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman