ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αστική Γεωργία. Καλλιεργώντας βιολογικά τρόφιμα μέσα στην πόλη

Tweet
Share
Tweet
Share

Αγρότες στο κέντρο των άστεων; Γιατί όχι; Η αστική γεωργία στις μέρες της κρίσης κερδίζει διαρκώς έδαφος, αξιοποιώντας μπαλκόνια, ταράτσες και ανεκμετάλλευτους χώρους στις παρυφές ή εντός του οικιστικού πυρήνα των δήμων.  

Τι προσφέρει; Εκτός από την ικανοποίηση της δημιουργίας και την διαφυγή από τη μοιρολατρία και την τηλεοπτική αποχαύνωση, καλύπτει άμεσες βιοτικές ανάγκες με προϊόντα βιολογικά, υψηλής ποιότητας, καλλιεργημένα από τα χεράκια σου. 

"Πιάνοντας" το κλίμα της εποχής το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος οργανώνει σειρά διαλέξεων από Τρίτη 7 Μαρτίου και κάθε Τρίτη μέχρι τέλος του μήνα.

Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όσους θέλουν να μάθουν πώς μπορούν να παράγουν μέρος της τροφής τους στον κήπο, στη βεράντα ή στο κτήμα τους. Έπειτα από μία εισαγωγή στην αστική καλλιέργεια, γνωρίζουμε πώς να καλλιεργούμε βότανα και λαχανικά με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας.

Ανακαλύπτουμε τους φίλους  και τους «εχθρούς» στον κήπο μας και προστατεύουμε τα φυτά μας οικολογικά, χωρίς φυτοφάρμακα. Παράλληλα, συζητάμε για τη σπορά, τη μεταφύτευση, τα μυστικά της θρέψης των φυτών μας, αλλά και για τη διατήρηση σπόρων από τοπικές, παραδοσιακές ποικιλίες. 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρίτη 7, 14, 21, 28/3 | 18.30-20.30

ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman