ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ελληνική τραγωδία του Brain Drain

Tweet
Share
Tweet
Share

Συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τη μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου την Τρίτη.  

Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα εκτός του ότι είναι μια χώρα που γερνάει (σ.σ: μέχρι το 2060 σύμφωνα με μια δυσοίωνη πλην όμως βάσιμη μελέτη θα έχουμε μείνει περί τα 7,5 εκ., αλλά μην το πείτε στους πολιτικούς μας...) καλείται ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που καλείται «διαρροή εγκεφάλων».

Το γνωστό ως brain drain που κορυφώθηκε στα χρόνια της κρίσης, καθώς περίπου 450.000 Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο 2008 - 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών και ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχεία είναι πως υπολογίζεται ότι έχουν αποδώσει στις οικονομίες των χωρών στις οποίες μετακόμισαν (κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας), περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πληγές της κρίσης και όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα η επιστροφή τους πρέπει να γίνει εθνικός στόχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman