ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στους ελληνικούς δρόμους εξοντωνόμαστε με διπλάσιο ρυθμό απ΄ότι στην Ευρώπη

Tweet
Share
Tweet
Share

Ας το διαβάσουμε αργά για να το εμπεδώσουμε: Στην Ελλάδα η πιθανότητα να χάσει κάποιος τη ζωή του στο οδικό δίκτυο είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι κατά μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται στη χώρα μας συγκριτικά με άλλες που ασχολούνται συστηματικά με την οδική ασφάλεια, αναφέρει ο Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», που συμμετέχει με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, την οποία διοργανώνει ο ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης είναι η ταχύτητα και ο περιορισμός της. Τ σχετικά στοιχεία καθότι, όπως επεσήμανε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Δημοσθένης Παπαδάτος, εκ μέρους των διοργανωτών, "τα τροχαία είναι εγκλήματα και όχι ατυχήματα, ακριβώς επειδή δεν είναι θέμα τύχης και έτσι τα πράγματα αντί να βελτιώνονται διαρκώς επιδεινώνονται".

Όπως εξήγησε, επικαλούμενος πρόσφατες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, η χώρα μας είναι πρώτη σε θανατηφόρες συγκρούσεις, στις οποίες εμπλέκεται ένα μόνο όχημα, με την ταχύτητα να αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα γι' αυτό.

"Θέλουμε να ακουστεί ως στοιχείο πως μια ανεπαίσθητη μείωση της Μέσης Ταχύτητας στο Δίκτυο της κυκλοφορίας κατά 5% είναι δυνατόν να αποτρέψει έως και 30% των θανατηφόρων συγκρούσεων", πρόσθεσε. 

Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη 10 Μαϊου, στις 7 μμ, ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα διοργανώνει στο Κτίριο της Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13) ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χαμηλώνουμε ταχύτητες - Σώζουμε Ζωές», ενώ υποστηρίζει τη συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Ο Κλειγένης» στις 8 το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. 

Η συναυλία γίνεται για τη Μαρία Κ. και το Νίκο Κ., θύματα τροχαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman