ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εναλεία: Επαναπροσδιορίζοντας (και κάνοντας μόδα) την Αλιεία!

Tweet
Share
Tweet
Share

Εν αρχή ην η Ομάδα. Μια στενή παρέα νέων και δημιουργικών ανθρώπων με στέρεες σπουδές που απαρτίζουν οι: Σταμάτης Βόγλης (Business Development &Co- Founder), Λευτέρης Αραπάκης (General Director &Co-Founder) και Γιώργος Τσώλης (Project Manager &Data Analyst). 

Κάποια στιγμή στις συζητήσεις τους, έπεσε και η ιδέα: "Δεν φτιάχνουμε μια Σχολή επαγγελματικής αλιείας;".

"Δεν υπάρχει;" απόρησε κάποιος.Ε, δεν υπήρχε... Έτσι κάπως γεννήθηκε η Εναλεία, η πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα.

Πρόκειται όπως λένε με καμάρι οι δημιουργοί της για μία βραβευμένη νεανική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να εκπαιδεύσει νέους και άνεργους, στο επάγγελμα του αλιεργάτη και του καπετάνιου αλιευτικού.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να καλυφθούν 1500 θέσεις εργασίας, να παραχθεί αξία για τους πλοιοκτήτες και τους καπετάνιους, οι οποίοι έχουν πλέον στην διάθεσή τους εκπαιδευμένα πληρώματα,ενώ προάγεται η προστασία των αλιευμάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Στην ερώτηση δε πως ακριβώς κάνουν πράξη το όραμά τους, απαντούν με αυτοπεποίθηση: 

Οι σπουδαστές λαμβάνουν όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες, παρακολουθώντας ένα πλήρες εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς πρόγραμμα σπουδών. Το πρόγραμμα θα συνδυάζει διαλέξεις με μάθηση στην πράξη. Εφόσον οι σπουδαστές αποφοιτήσουν επιτυχώς, θα τους δοθεί η δυνατότητα για έμμισθη πρακτική άσκηση σε αλιευτικό σκάφος.

Οι σπουδαστές μας λαμβάνουν όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες, παρακολουθώντας ένα πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς πρόγραμμα σπουδών.

Τι χρειάζεσαι;

Το μόνο που χρειάζεσαι από έγγραφα είναι ένα απολυτήριο γυμνασίου, καθώς επίσης και το να είσαι ενήλικος κατά την αποφοίτησή σου από τον σχολή μας.

Το κόστος του προγράμματος σπουδών είναι 1000€ χωρισμένο σε δύο μέρη. 100€ το μήνα για πέντε μήνες κατά τη διάρκεια της φοίτησης και
500€ μόνο όταν σου βρούμε την πρώτη σου θέση εργασίας!

Επίσης, τηρούνται κοινωνικά κριτήρια με 50% έκπτωση στο κόστος της φοίτησης σε ανέργους και πολύτεκνους με δυνατότητα παροχής τουλάχιστον 10 υποτροφιών στο κόστος φοίτησης!

Στα επιπλέον; Φέρτε μαζί σας και μεράκι για τη θάλασσα.

Το διάρκειας πέντε μηνών πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς. Εστιάζει με διαδραστικό και ενδιαφέρον τρόπο στην μετάδοση αναγκαίων γνώσεων για το επάγγελμα της αλιείας.

Για τον λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είναι άτομα τόσο από το ακαδημαϊκό περιβάλλον, όσο και θαλασσόλυκοι από τον κλάδο της αλιείας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Σωστικά και ασφάλεια
  • Η τέχνη της αλιείας
  • Αλιευτικά εργαλεία
  • Ιχθυολογία
  • Επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων
  • Βιωσιμότητα θαλάσσιου περιβάλλοντος
  • Αλιευτική νομοθεσία

Τα μαθήματα γίνονται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 17:00 – 21:00,
με κάποια επιπλέον εργαστήρια τα Σάββατα.

Διεύθυνση

Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 91, Πειραιάς

Τηλέφωνα

Ελευθέριος Αραπάκης - 697 099 2220

Σταμάτης Βόγλης - 698 610 1537

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman