ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Mπορεί ο εργόδότης να παρακολουθεί τα email μας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι εταιρείες θα πρέπει να γνωστοποιούν εκ των προτέρων στους εργαζόμενούς τους ότι η το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο παρακολουθείται από τη διεύθυνση, αυτό αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε μια απόφαση ορόσημο για τον ιδιωτικό χώρο.

 Η απόφαση αυτή αφορά την υπόθεση ενός άνδρα που απολύθηκε προ δεκαετίας επειδή χρησιμοποιούσε έναν λογαριασμό μηνυμάτων στην εργασία του για να επικοινωνεί με την οικογένειά του. Οι δικαστές αποφάνθηκαν πως τα δικαστήρια της Ρουμανίας δεν προστάτευσαν επαρκώς την ιδιωτική αλληλογραφία του Μπογκντάν Μπαρμπουλέσκου, επειδή η εταιρεία του δεν τον είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ότι παρακολουθεί τις επικοινωνίες του.

Η εταιρεία, ως απόδειξη ότι o Μπαρμπουλέσκου είχε παραβιάσει την απαγόρευση προσωπικής χρήσης την οποία επέβαλλε η εταιρεία, είχε παρουσιάσει εκτυπώσεις των ιδιωτικων μηνυμάτων του προς τον αδελφό του και την αραβωνιαστικά του στο Yahoo Messenger.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο αποφάσισε με πλειοψηφία 11 προς 6 ότι οι Ρουμάνοι δικαστές, απέτυχαν να προστατεύσουν το δικαίωμα του Μπαρμπουλέσκου στην ιδιωτική ζωή και αλληλογραφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman