ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μαύρισαν οι ακτές σε Σαλαμίνα και Πειραϊκή

Tweet
Share
Tweet
Share

Μαύρη είναι η εικόνα που εμφανίζουν οι ακτές της Σαλαμίνας και της Πειραϊκής μετά την βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνοσούρα, παρασύρθηκαν από το τα ρεύματα και έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πειραϊκής και κοντά στις ακτές της Φρεαττύδας.

Το απόγευμα της Τρίτης έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος αλλά και πλωτά μέσα ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, τοποθετώντας ειδικά φράγματα και ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στις ακτές της Σαλαμίνας αφού η οικολογική ρύπανση είναι μεγάλη και όπως επισημαίνουν ειδικοί, οι εργασίες μπορεί να κρατήσουν μήνες.

Οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια είναι «μαύρες», λόγω της διαρροής μαζούτ και σύμφωνα με πληροφορίες η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύθηκαν τα σκάφη που επιχειρούν, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman