ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Tweet
Share
Tweet
Share

Ως τρομοκρατική πράξη αντιμετωπίζουν οι βρετανικές αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άτομα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα θύματα υπέστησαν τραύματα στο πρόσωπο μετά την έκρηξη ενός λευκού μπιτονιού, που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

Ένας αυτόπτης μάρτυς είπε ότι «πολλά» άτομα τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη και στον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό της γραμμής «District Line» στoν σταθμό Parsons Green, στο δυτικό Λονδίνο.

Ακόμη, πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για κάποιο ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την έκρηξη, η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας αναφέρει:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman