ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έχεις μυστικά; Ίσως είναι καλύτερο να τα μαρτυρήσεις...

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια νέα έρευνα, του Πανεπιστημίου Columbia μάλιστα, δίνει άλλοθι σε όσους αδυνατούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και έχουν την τάση να μαρτυρούν τα μυστικά, καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, η απόκρυψη ενός μυστικού αυξάνει το άγχος των ατόμων και έχει εξαντλητική επίδραση στο μυαλό.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 600 συμμετέχοντες και διαπιστώθηκε ότι το 96% έχει σήμερα ένα μυστικό, κυρίως ρομαντικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια τους ρώτησαν πόσο συχνά χρειάστηκε να το κρύψουν ή το σκέφτηκαν στη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Το αποτέλεσμα έδειξε πως σκεφτόντουσαν το μυστικό αυτό διπλάσιες φορές απ' ό,τι το γεγονός ότι έπρεπε να το κρύψουν και αυτό ακριβώς δημιουργούσε τη μεγαλύτερη σύγχυση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα η φύση ή το περιεχόμενο του μυστικού που επιδρούν στον εγκέφαλό μας, αλλά το πώς αυτός διαχειρίζεται την πληροφορία.

Αυτό σημαίνει πως η κακή πνευματική υγεία δεν σχετίζεται τόσο με τη σημαντικότητα των μυστικών, αλλά με την επαναλαμβανόμενη φύση του να το κρατάς στο μυαλό σου, αντί να το λες σε κάποιον.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μίλησαν με 186 ανθρώπους για το πώς τους επηρρεάζει νοητικά το να θυμούνται συχνά ένα αρνητικό γεγονός της ζωής τους που ήταν δημόσια γνωστό. Παρόλο που οι άνθρωποι αυτοί συμφώνησαν ότι δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, η ομάδα των ατόμων που έπρεπε να κρατήσουν κάποιοι μυστικό, συνέχιζαν να βρίσκονται σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman