ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να παχύνετε

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα μακαρόνια, μπορεί να μην είναι ανθυγιεινή τροφή, αλλά σε καθημερινή βάση ή μεγάλες ποσότητες παχαίνουν. Κι αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο κρίμα γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο απολαυστικά φαγητά.

Όμως ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Να απολαύσουμε τα μακαρόνια χωρίς να δίνουμε δεκάρα για τις θερμίδες τους.

Για να σας πούμε πως γίνεται αυτό, χρειάζεται πρώτα να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα. Οποιοσδήποτε απλός υδατάνθρακας -λευκό ψωμί, ρύζι, λευκά μακαρόνια, πατάτες κ.α.- μπορεί να γίνει η αιτία να δούμε τον αριθμό ση ζυγαριά να ανεβαίνει. Αυτό γιατί ο οργανισμός τον μετατρέπει σε γλυκόζη, πράγμα που προκαλεί μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα η οποία, συνήθως, χορταίνει προσωρινά και μας κάνει να θέλουμε να φάμε κι άλλο μετά από λίγο.

Αντιθέτως οι σύνθετοι υδατάνθρακες -βρώμη, καστανό ρύζι, μακαρόνια ολικής άλεσης, γλυκοπατάτες- διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούν περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν και άρα σας χορταίνουν πραγματικά και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Φυσικά είναι άλλο να τρως λευκά μακαρόνια και άλλο ολικής άλεσης. Στην πρώτη περίπτωση βροντοφωνάζεις «ναι», στη δεύτερη κάνεις απλώς υποχώρηση.

Τώρα, το μυστικό για να φάτε λευκά μακαρόνια χωρίς να σκέφτεστε ότι αν βάλετε λίγα παραπάνω στο πιάτο δε θα σας κουμπώνει το τζιν, σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Laura Cipullo, είναι να τα συνδυάζετε με κάποια πρωτείνη και καλά λιπαρά. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε τον γλυκαιμικό τους δείκτη και το σώμα σας εστιάζει στο να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από την πρωτείνη από το να μετατρέψει τον υδατάνθρακα σε σάκχαρα εμποδίζοντας τη ζυγαριά να… πάρει την ανηφόρα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman