ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στα άδυτα της κατασκευής των Όσκαρ

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες εν όψει της 89ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, με κάθε χρυσό αγαλματίδιο που θα απονεμηθεί, να… απολαμβάνει ανάλογης φροντίδας με εκείνης των αστεριών του Χόλυγουντ, τα οποία φιλοδοξούν από την πλευρά τους να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους.

 

Η κατασκευή των 60 χρυσών αγαλματιδίων ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 26 Φεβρουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ, στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες, οι υπεύθυνοι για την κατασκευή των αγαλματιδίων φροντίζουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, δηλώνοντας σχεδόν το ίδιο περήφανοι με τους ηθοποιούς που τα κερδίζουν.

Το Όσκαρ είναι ένα επιχρυσωμένο αγαλματίδιο από χαλκό και κασσίτερο, έχει ύψος 34 εκατοστά, ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά αποτελεί έμπνευση του Αμερικανού γλύπτη Τζορτζ Στάνλεϊ.

Για τον... Νονό του αγαλματιδίου έχουν ακουστεί αρκετά, ενώ επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή που θέλει μία υπάλληλο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ονόματι Μάργκαρετ Χέρικ, να αναφωνεί ότι το βραβείο μοιάζει με τον θείο της τον Όσκαρ.

Τα έπαθλα απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενώ η πρώτη απονομή πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» του Χόλυγουντ. Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο: 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman