ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συγκλονίζει η φετεινή συμμετοχή της Ρωσίας στην Eurovision

Tweet
Share
Tweet
Share

Συγκινητικά ανατρεπτική θα είναι η συμμετοχή της Ρωσίας στη φετινή Eurovision, καθώς τη χώρα θα εκπροσωπήσει μια καλλιτέχνιδα που, λόγω κινητικών προβλημάτων, θα ανεβεί στη σκηνή του διαγωνισμού, καθήμενη σε αμαξίδιο.

Ο λόγος για την Yulia Samoylova  η οποία αν και γεννήθηκε υγιής, στην ηλικία των 13 ετών διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 (νόσος Werdnig-Hoffman), η οποία είναι κληρονομική και την «ανάγκασε» να κινείται μόνο με τη χρήση αμαξιδίου. Αυτό ωστόσο, δεν πτόησε την καλλιτέχνιδα η οποία έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, γνωρίζοντας, μάλιστα, την αποδοχή και την επιβράβευση του κοινού.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να συμμετέχει σε πάρτυ καραόκε σε σχολικές ντισκοτέκ, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού, τοπικού αλλά και διεθνούς επιπέδου. Το 2008 συμμετέχοντας στο συγκρότημα TeraNova, ηχογράφησε έξι demo μέσα σε διάρκεια δύο ετών, ενώ κορυφαία στιγμή στην πορεία της αποτέλεσε η συμμετοχή της στο show “Factor A”, το αντίστοιχο X Factor στη Ρωσία.

Σε αυτό κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να κερδίσει μεγάλη διασημότητα και αναγνωρισιμότητα. Το βραβείο Gold Star of Alla Pugacheva αποτέλεσε την επόμενη διάκριση της Yulia Samoylova.

Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision είναι το «Flame is Burning» με συνθέτες του τους Leonid Gutkin,  Netta Nimrodi και Arye Burstein. Η Yulia Samoylova θα είναι η δεύτερη καλλιτέχνης που θα διαγωνιστεί καθήμενη σε αμαξίδιο μετά την Monika Kuszynska που συμμετείχε για την Πολωνία το 2015.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman