ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;

Tweet
Share
Tweet
Share

8 Μαρτίου 1857. Στη πόλη των αντιθέσεων και της ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη,  «τόλμησε»  το «αδύναμο φύλο» να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Κάθε 8 Μαρτίου, τιμάμε την ημέρα, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις  της ζωής.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για άλλη μία χρονιά θέλησε να τιμήσει  τη γυναίκα, την κόρη, τη σύζυγο και τη μητέρα. Τη γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Γι’ αυτό διοργάνωσε μια σειρά δράσεων και ομιλιών σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να αναδείξει τις πτυχές της σύγχρονης γυναίκας. Μεταξύ των ομιλιών και των σημαντικών γυναικών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής, ήταν η έγκριτη δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη και η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια, Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Η γνωστή δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για να μιλήσει στους σπουδαστές και μελλοντικούς δημοσιογράφους για το ρόλο της γυναίκας στη δημοσιογραφία. Η ίδια έχει διακριθεί δεκάδες φορές για το πλήθος και την αξία των συνεντεύξεων που έχει εξασφαλίσει τόσο με διεθνείς όσο και με ελληνικές προσωπικότητες. Η κ. Κοσιώνη όλα αυτά τα χρόνια δίνει αγώνα διαρκείας με συνοχή και σοβαρότητα, για την ελευθερία του λόγου και για την αντικειμενικότητα των ειδήσεων. Σε μία face to face συζήτηση, μοιράστηκε με τους σπουδαστές πολλά και ενδιαφέροντα.

sia3

Μαθήματα ήθους, ευγένειας και δεοντολογίας στους σπουδαστές, θέλησε να δώσει και μία από τις κορυφαίες γυναίκες εκπροσώπους του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού, η Νατάσσα Θεοδωρίδου. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης», άνοιξε την ψυχή της στους σπουδαστές  και με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Οι σπουδαστές και καθηγητές της σχολής, είχαν επιμεληθεί το εισαγωγικό βίντεο προς τιμήν της, κάτι που τη συγκίνησε ιδιαίτερα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους εκκολαπτόμενους  δημοσιογράφους να της παίρνουν συνέντευξη οn camera!

Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Μάλλον όσο ένας άντρας. Και για τα δύο φύλα όμως, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι το όπλο τους και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman