ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έρχεται το 12ο Φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens!

Tweet
Share
Tweet
Share

Για 12η συνεχή χρονιά το Comicdom Con Athens, ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και μετατρέπει μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης, στο κέντρο της πόλης, σε μια πραγματική γιορτή των comics με δράσεις και εκδηλώσεις.

 

Τον πυρήνα του φετεινού Φεστιβάλ, περικλείουν οι παρακάτω εκθέσεις:

Con2

Εξώφυλλο του Richard McGuire για το περιοδικό «The New Yorker»

History Repeating (;)

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση του, εκ των ιδρυτών του Comicdom, Ηλία Κατιρτζιγιαννόγλου, δεκατέσσερις Ελληνες δημιουργοί κόμικς (Δήμητρα Αδαμοπούλου, Μάνος Γκανάς και Αποστόλης Ιωάννου, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Τάσος Ζαφειριάδης και Τόμεκ, Πάνος Ζάχαρης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Παναγιώτης Τσαούσης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βασίλης Χειλάς και Ελενα Γώγου, John Antono) παρουσιάζουν μονοσέλιδα και δισέλιδα έργα τους και απαντούν με τον τρόπο τους στο ερώτημα αν και πώς, στην παρούσα συγκυρία, επαναλαμβάνονται τα μοτίβα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού παρελθόντος.

Con5

Επιλεγμένα έργα από την ετήσια έκδοση «Best American Comics» (αριστερά) που επιμελείται ο Bill Kartalopoulos, ενώ από τις σημαντικές συμμετοχές αυτή του Βρετανού Rob Davis, καλεσμένου των εκδόσεων "Χαραμάδα".  

The Best American Comics 2016

Ο Bill Kartalopoulos, κριτικός κόμικς, επιμελητής εκθέσεων και μόνιμος αρχισυντάκτης της ετήσιας έκδοσης «The Best American Comics», παρουσιάζει μια επιλογή από τα καλύτερα εναλλακτικά βορειοαμερικανικά κόμικς που συμπεριλήφθηκαν στον περσινό τόμο, με έργα των Richard McGuire, Lynda Barry, Marc Bell κ.ά.

The Art Of Video Games – Tribute Art Show

Με θέμα τη σχέση μεταξύ κόμικς και video game, δεκαέξι δημιουργοί εμπνέονται από τα αγαπημένα τους παιχνίδια και αποτίνουν φόρο τιμής στα εμβληματικά ηλεκτρονικά του παρελθόντος.Συμμετέχουν οι Τόμεκ Γιοβάνης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Βασίλης Λώλος, Norjin Lama, Κορίννα Μέι Βεροπούλου, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Τάσος Παπαϊωάννου, Πέτρος Χριστούλιας, Γιάννης Ρουμπούλιας, Δημήτρης Καμένος, Νικόλας Στεφαδούρος, Κώστας Παντούλας, Λευτέρης Μαυρογιάννης, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου.

Con3

Eργο του πολυβραβευμένου Βέλγου δημιουργού κόμικς Benoît Sokal, που επινόησε το επιτυχημένο video game «Syberia»   

The Greek Character Concept

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ θα διεξαχθεί μια υπαίθρια έκθεση που περιλαμβάνει αποκλειστικές εικονογραφήσεις διεθνών προσκεκλημένων του παρελθόντος με θέμα την «ελληνικότητα» όπως εκείνοι την προσέλαβαν.

Spotlight on DaNi

Τιμώμενη καλλιτέχνιδα στο φετινό φεστιβάλ είναι η DaNi (Δανάη Κηλαηδόνη) που ανθολογεί και παρουσιάζει ορισμένες από τις καλύτερες και πιο αντιπροσωπευτικές δουλειές της σε μια μικρή έκθεση με ενδεικτικά έργα της.

Οι προσκεκλημένοι

Σημαντικοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό είναι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα μιλήσουν για το έργο τους, θα υπογράψουν αντίτυπα, θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις με το ελληνικό κοινό. Ξεχωρίζει το όνομα του Richard McGuire, δημιουργού του επιδραστικού «Here» και συνεργάτη του «The New Yorker», ενώ σημειώνεται η παρουσία μορφών, όπως ο Βέλγος Benoît Sokal, δημιουργός του δημοφιλούς videogame Syberia, η Πολωνέζα Kate Niemczyk, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά «Mockingbird» της Marvel, ο Βρετανός Rob Davis, υποψήφιος για Eisner Award, δημιουργός της «Ωρας των Μαχαιριών» και της επιτυχημένης μεταφοράς του «Δον Κιχώτη» σε κόμικς που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Χαραμάδα, ο Edward Ross, δημιουργός του «Filmish: Ενα Εικονογραφημένο Ταξίδι στον Κινηματογράφο» που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο φεστιβάλ από τις ίδιες εκδόσεις, ο Ισπανός Mariano Saura και ο Γερμανός Kai Pfeiffer.

Con4

Eργα της Πολωνέζας Kate Niemczyk, επίσημης προσκεκλημένης του φεστιβάλ

Oμιλίες

Από τις πολλές ομιλίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο ξεχωρίζουν οι εξής:

Από την Οθόνη στο Χαρτί: έκδοση Online Comics με τη συμμετοχή της Ντορίτας Καλούδη (Socomic.gr), του εκδότη της Jemma Press, Λευτέρη Σταυριανού και των δημιουργών κόμικς Νικόλα Στεφαδούρου και Θανάση Πετρόπουλου (Παρασκευή στις 15.45).

Η Επιρροή της Βαβέλ στην Ελληνική Σκηνή με τη συμμετοχή των δημιουργών Soloup και Βασίλη Χειλά, του μεταφραστή Διονύση Τζαβάρα και του ιστορικού τέχνης Γιάννη Κουκουλά (Παρασκευή στις 16.45)

Τα Κόμικς της Διπλανής Πόρτας με ομιλητές τους δημιουργούς Παναγιώτη Πανταζή, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Σταύρο Κιουτσούκη και Αποστόλη Ιωάννου (Παρασκευή στις 17.30).

High Heels in Mainstream Comics με ομιλήτριες τις δημιουργούς Kate Niemczyk, Ευγενία Κουμάκη και DaNi που δημοσιεύουν έργα τους σε εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας (Παρασκευή στις 19.00).

Ανθολογίες: Ενα Μπουκέτο με Κόμικς, με τη συμμετοχή του Bill Kartalopoulos και των δημιουργών Richard McGuire, Kai Pfeiffer, Τάσου Ζαφειριάδη (Σάββατο στις 14.45).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές προβολές, workshops, παιδικά εργαστήρια, signings sketch events, διαγωνισμός cosplay κ.ά. ενώ θα λειτουργούν εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία στον χώρο των κόμικς και θα παρουσιάσουν τις νέες κυκλοφορίες τους οι σημαντικότεροι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι. Τέλος την Παρασκευή το βράδυ, στις 21.00, θα γίνει η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς στους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν με τις δουλειές τους την προηγούμενη χρονιά.

Comicdom Con Athens 2017

Διοργάνωση: Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ενωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Χρόνος: Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου, 11.00-21.30

Τόπος: Ελληνοαμερικανική Ενωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι

Είσοδος ελεύθερη

Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.comicdom-con.gr#

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman