ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

O ελληνικής καταγωγής 16χρονος που μετέτρεψε τα σωσίβια των προσφύγων σε τέχνη

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο μόλις 16 ετών καλλιτέχνης Αχιλλέας Σούρας, χρησιμοποίησε τα εκατοντάδες πεταμένα προσφυγικά σωσίβια, που περισυλλέχθηκαν από τις ακτές της Λέσβου, για ένα μοναδικό σκοπό.

Δημιούργησε ένα igloo για την οργάνωση Moroso SOS “Save our Souls” το οποίο και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην εβδομάδα design του Μιλάνο. Ο κύριος σκοπός όμως και η ίδεα πίσω απο την τελική κατασκεύη ήταν τα αδιάβροχα igloo να αποτελέσουν καταφύγιο και σημείο υποδοχής των νεοαφιχθέντων πρροσφύγων στη Λέσβο που φιλοξενεί πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Για την κατασκευή του πρώτου igloo χρειάστηκαν 52 σωσίβια, ενώ για τη νέα κατασκευή για την οργάνωση Moroso, χρειάστηκαν 1.000 σωσίβια. Οι εγκαταλελειμμένες εξαρτήσεις, κόπηκαν σε ορθογώνια κομμάτια, όπως ακρίβως και τα ορθογώνια κομμάτια πάγου που δομούν τα igloo.sos achilleas souras moroso milan design week installation refugees dezeen 2364 col 4sos achilleas souras moroso milan design week installation refugees dezeen 2364 col 6sos achilleas souras moroso milan design week installation refugees dezeen 2364 col 9sos achilleas souras moroso milan design week installation refugees dezeen 2364 col 8

sos achilleas souras moroso milan design week installation refugees dezeen 2364 col 5

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman