ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

O Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας εκπέμπει SOS

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Σάκης Σιγρέκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, απηύθηνε έκκληση στους δημότες να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Ο Σάκης Σιγρέκης, τόνισε πως η περιορισμένη ρευστότητα των καταναλωτών οδηγεί τους κατοίκους του δήμου σε γειτονικές αγορές των κοντινών πόλεων σε Βουλγαρία και κυρίως Τουρκία, με τα ιχ αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στους τελωνειακούς σταθμούς. 

Παράλληλα υπογράμμισε πως, καθημερινά ένα κατάστημα στη Ν. Ορεστιάδα, βάζει «λουκέτο» και πως εάν δεν στηριχθεί η τοπική αγορά τότε σύντομα δεν θα υπάρχει. «Είμαστε Ελλάδα και πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, κ.α. πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο και τα χρήματά όλων μα πρέπει να μένουν εδώ» είπε ο κ. Σιγρέκης.

"Το φαινόμενο της "καταναλωτικής μετανάστευσης" παρατηρείται από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου. Οι πολίτες καταφεύγουν στις αγορές των γειτονικών Βαλκανικών χωρών προς αναζήτηση φθηνότερων προϊόντων και υπηρεσιών που πολλές φορές είναι και έως 50% φθηνότερα, σε σχέση με αυτές αντίστοιχων προϊόντων στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman