ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας - διόρθωσης κειμένων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο νέες πρόκειται να ξεκινήσουν στον Πολυχώρο Μεταίχμιο. Ένα νέο εργαστήριο επιμέλειας - διόρθωσης κειμένων καθώς κι ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά!

Εργαστήρια επιμέλειας - διόρθωσης κειμένων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Διάρκεια: 31 διδακτικές ώρες – 9 συναντήσεις

• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου,  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Τις Παρασκευές 5, 12, 19 και 26 Μαΐου 2017, το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15.
• Κόστος: 280 € - Για φοιτητές και ανέργους: 250 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία... της Άννας Ιορδανίδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αναλυτικά τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:
Παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).

Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2017
Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και σημειώνοντας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας) 

Η Άννα Ιορδανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VII της Γαλλίας. Το 1982 έγινε κάτοχος του διπλώματος DEA και το 1985 του Doctorat Troisième Cycle Γλωσσολογίας. Στη διδακτορική της διατριβή εξετάζεται η μετοχή σε σχέση με τις επιβιώσεις της διγλωσσίας στα νέα ελληνικά.

Από το 1990 διδάσκει τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Γλωσσολογίας και Διδασκαλίας της γλώσσας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (ως καθηγήτρια από το 2009). Το 1996 δίδαξε το μάθημα Διδακτική της νεοελληνικής γλώσσας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου ως επισκέπτρια καθηγήτρια.
Η ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα αφορά κυρίως θέματα διδασκαλίας της γλώσσας, θέματα κοινωνιογλωσσολογίας και λεξικογραφικές περιγραφές της νέας ελληνικής. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, Τα ρήματα της νέας ελληνικής και το Λεξικό λόγιων εκφράσεων της σύγχρονης ελληνικής και ως επιστημονική επιμελήτρια τον Οδηγό της νεοελληνικής γλώσσας (2 τόμοι) και τον Θησαυρό συνωνύμων και αντιθέτων της νέας ελληνικής.

poly

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ένα μίνι καλοκαιρινό εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη. Για παιδιά 8-10 ετών που θέλουν να βάλουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ημερομηνίες: Σάββατο 13, 20 και 27 Μαΐου, 10 Ιουνίου 2017
Κόστος: 50 € για κάθε παιδί - 45 € για αδέρφια (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00

Λίγο πριν από το καλοκαίρι θα συναντηθούμε για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να περιγράψει τις ιδανικές διακοπές και τη μνήμη μας να επιστρέψει σε προηγούμενα καλοκαίρια. Αντικείμενα, εικόνες, μυρωδιές και φυσικά ιστορίες θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να γράψουμε κείμενα με καλοκαιρινή νότα. Σ’ αυτό το κλίμα, στο τελευταίο εργαστήρι δημιουργικής γραφής της χρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να βάλουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα της Ελένης Σβωρόνου.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα «Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων». Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες
• στο τηλ.: 211 3003580  
• στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.

xoros

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman