ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα παιδιά στην Ελλάδα μελαγχολούν...

Tweet
Share
Tweet
Share

Έρευνα ευρείας κλίμακος που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του ΙνστιτούτουTUI, επιβεβαι΄λωνει αυτό που εμπειρικά γνωρίζουμε: οι νέοι όχι μόνο φοβούνται πολύ για το μέλλον τους αλλά και δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι.

 

Οι πλέον απαισιόδοξοι είναι αυτοί της Ελλάδας, καθώς το 82% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ζωή τους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι χειρότερη από αυτή των γονιών τους, σύμφωνα με την παρουσίαση της έρευνας στην εφημερίδα «Έθνος».

Οι οικονομικές προοπτικές και η προσωπική ευημερία τους εκτιμούν ότι θα είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι των γονιών τους και στην Ιταλία (58%), τη Βρετανία (58%), τη Γαλλία (55%) και την Ισπανία (54%). Ακόμη και στη Γερμανία, όπου οι δείκτες της οικονομίας έχουν κινηθεί ανοδικά τα τελευταία χρόνια, το 33% των νέων βλέπει με σκεπτικισμό το επαγγελματικό μέλλον.

Η μοναδική χώρα στην οποία η νεολαία εμφανίζεται πιο αισιόδοξη είναι η Πολωνία, με το 47% των νέων να δηλώνει στην έρευνα σίγουρη ότι το αύριο μοιάζει πιο ελπιδοφόρο. Σημειώνεται πάντως πως σε χώρες του Νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία που έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι νέοι βλέπουν τα επόμενα δύο χρόνια με θετική ματιά.

Το 47% των Ισπανών και το 44% των Ιταλών εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί στα επόμενα δύο χρόνια. Ανάλογες σκέψεις προέρχονται και από την νεολαία της Γερμανίας, τα ποσοστά των οποίων φτάνει στο 48%.

Αντίθετα οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν βλέπουν ένα καλύτερο οικονομικό αύριο. Μόλις το 29% πιστεύει πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ το 11% θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman