ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι...»

Tweet
Share
Tweet
Share

Το να προσπαθείς να κάνεις συμμαχίες στο διεθνή χώρο είναι θεμιτό. Ακόμη και με καθεστώτα που ενδεχομένως να μην σου ταιριάζουν απόλυτα. Αυτά έχει η διεθνής διπλωματία. Έχουμε στο στόχαστρο την Βόρεια Κορέα αλλά όλοι τα έχουν καλά με την Κίνα . Κομμουνιστικά καθεστώτα και τα δύο.

Όλοι είναι καχύποπτοι έως εχθρικοί με το Ιράν, αλλά όλοι κάνουν τα στραβά μάτια με τη Σαουδική Αραβία, την πραγματική μητέρα του φονταμενταλισμού.

Να μη μιλήσουμε για τις άριστες σχέσεις των μεγάλων δημοκρατικών δυνάμεων με στυγνές δικτατορίες… στο παρελθόν όπως η Χιλή για παράδειγμα με την οποία ακόμη και η πρώην ΕΣΣΔ είχε αγαστές σχέσεις.

Ακόμη και με το Μαδούρο μπορείς να έχεις σχέση από τη στιγμή που συγκλίνεις ιδεολογικά και δικαιολογείς την απαράδεκτη και καταστροφική διακυβέρνηση του

Ωστόσο είναι απορίας άξιο, γιατί να καλλιεργείς σχέσεις με έναν πρώην , ο οποίος μάλιστα είναι και υπόδικος. Αναφερόμαστε στη Πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής Χριστίνα Κιρχνέρ, η οποία βρέθηκε στη χώρα μας, επίσημη προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ. Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για τη θητεία της και το... θαύμα του Περονισμού, όπως η ίδια θέλει να πιστεύει.

Σε τι αποσκοπείς και τι επιδιώκεις ,όταν καλείς επίσημα κάποιον ο οποίος έχει αποπεμφθεί από Πρόεδρος της χώρας του κατηγορείται μαζί με δύο Υπουργούς για διαφθορά, χρηματισμό και καταχρήσεις από τα ταμεία δημοσιών έργων κατά την περίοδο 2003-20015, δηλαδή όταν κατηγορείται για διαφθορά όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας της αλλά και από την εποχή που πρόεδρος ήταν ο σύζυγός της, ενώ έχουν δεσμευτεί και τα περιουσιακά της στοιχεία..

Φυσικά , η συνήθης επωδός όλων των κατηγορουμένων για ανάλογες περιπτώσεις είναι πως πρόκειται για πολιτική σκευωρία που έχει σκοπό την εξόντωση τους. Αυτό υποστηρίζει η κ. Κιρχνέρ η οποία κάποια στιγμή θα περάσει από δίκη μόλις ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες στη χώρα της. Πιθανόν να αθωωθεί, πιθανόν όμως όχι.

Τα ίδια είπε και ο Φιγιόν , τα ίδια έλεγε και ο Σιράκ, και ο Μπερλουσκόνι… και ο Αντρεότι και ο Κράξι και στα καθ’ υμάς τα ίδια έλεγε και ο Ακης Τοοχατζόπουλος…. Όλοι τους καταδικάστηκαν για διάφορα μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα. Και δεν είναι οι μόνοι.

Όταν λοιπόν παριστάνεις τον άτεγκτο τιμητή των πάντων διαλαλώντας την πραμάτεια σου δηλαδή το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα σου… προσέχεις τις παρέες σου… Αλλιώς εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Σίγουρα μία υπόδικη για διαφθορά και καταχρήσεις πρώην πρόεδρος δεν είναι και ό,τι καλύτερο… Όπως λέει ο σοφός λαός «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»…

- Tάκης Λαϊνάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman