ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λέγεται Stealthing και είναι η επικίνδυνη νέα μόδα στο σεξ

Tweet
Share
Tweet
Share

Εισέβαλλε ξαφνικά στη ζωή μας και πρέπει να μάθουμε γι΄ αυτό. 

Το stealthing είναι η πρακτική της αφαίρεσης του προφυλακτικού κατά τη συνουσία, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της γυναίκας. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους υγείας, αλλά επειδή, σύμφωνα με δικαστικές κρίσεις, μπορεί να θεωρηθεί μια μορφή σεξουαλικής επίθεσης που πολλοί άνδρες έχουν παραδεχτεί ότι κάνουν!

Μάλιστα, το stealthing τείνει να γίνει πολύ επικίνδυνη "μόδα", αφού φαίνεται ότι πολλοί άντρες το κάνουν κρυφά την ώρα του σεξ από τις συντρόφους τους και στην συνέχεια υπερηφανεύονται κιόλας γι' αυτό στα social media ή στους φίλους τους.

Σύμφωνα με την Alexandra Brodsky, δικηγόρο στο Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών στην Αγγλία, αυτή είναι μια καινούργια πρακτική για την οποία πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν, αλλά πολλοί αυτουργοί το διατυμπανίζουν στο διαδίκτυο λες και είναι κατόρωθμα. 

Σε μια μελέτη που έκανε η Brodsky, όταν ο άντρας εφαρμόζει αυτή την επικίνδυνη πρακτική του stealthing την ώρα της συνουσίας, η οποία κατά τ' άλλα μπορεί σαφώς να είναι εντελώς συναινετική, μπορεί να κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση στα μάτια του νόμου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ποινικού δικαστηρίου στην Ελβετία, το οποίο απεφάνθη ότι αν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ είναι "αναμενόμενη αλλά δεν εφαρμόζεται" τότε, νομικά η πράξη της συνουσίας μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση.

Η έρευνα της Brodsky αποκαλύπτει ότι λόγω των «γκρίζων περιοχών» στις περιπτώσεις του stealthing στο σεξ, πολλά θύματα διστάζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πόσο μάλλον να διεκδικήσουν τα νομικά τους δικαιώματα.

Παρά τον δισταγμό όμως, τα θύματα αναγνωρίζουν σαφώς ότι αυτή η ύπουλη πρακτική ορισμένων ανδρών είναι επιζήμια. οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του stealthing λένε ότι πρόκειται για “μια καταφανή παραβίαση” και ότι τις έθεσε σε “μεγάλο κίνδυνο υγείας”, καθώς, εκτός από το ψυχολογικό τραύμα της σεξουαλικής επίθεσης, έμειναν έκθετες σεασθένειες, λοιμώξεις και πιθανή εγκυμοσύνη.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πολυάριθμες διαδικτυακές κοινότητες, όπου οι άνδρες συζητούν ανοιχτά για τέτοιου είδους θλιβερές επιδόσεις και μοιράζονται συμβουλές για επιτυχία σε μελλοντικές προσπάθειες stealthing.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman