ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι καιρός να σταματήσουν τα παιχνίδια με την Χρυσή Αυγή!

Tweet
Share
Tweet
Share

Θα γραφούν πολλά για την ψυχιατρικά ενδιαφέρουσα και πολιτικά αποκρουστική και υπότροπη συμπεριφορά του Κασσιδιάρη και των ομοϊδεατών του που εκφράζουν το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της οποίας υποχρεώνεται το πολιτικό σύστημα να επανεξετάσει τα όρια των πειθαρχικών αρμοδιοτήτων της Βουλής, απέναντι στους θρασύδειλους αρνητές της αστικής Δημοκρατίας.

(σ.σ: 15νθήμερος αποκλεισμός από τις κοινοβουλευτικές εργασίες και στέρηση μισού μηνιάτικού, είναι αστεία ποινή…)

Χωρίς να διεκδικεί κανείς το αλάθητο, δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσει με την απερίφραστη σύνοψη ότι οι ναζί πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Προϋποθέτει αυτό όμως απλά, δύο μόλις ικανές και αναγκαίες συνθήκες:

Πρώτον, την ύπαρξη Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία δεν προβλέπεται από το ισχύον Σύνταγμα. Όθεν τα κόμματα του αστικού κορμού αλλά και η κομμουνιστική Αριστερά, οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τις θεσμικές καντρίλιες και να συμφωνήσουν σε μία Συνταγματική Αναθεώρηση- εξπρές για να περιληφθεί σχετική πρόνοια, ταυτόχρονα με μια ακόμα με την οποία θα καταργείται μονομιάς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ώστε οι πολιτικοί να λογοδοτούν στον φυσικό δικαστή.

Τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να τα βρούμε, αφού προς το παρόν η προστασία του Συντάγματος εναπόκειται όχι στον πατριωτισμό των Ελλήνων, αλλά στις καλές διαθέσεις των δανειστών…

Δεύτερον, να εκδηλωθεί η απαιτούμενη «πολιτική βούληση», ώστε να ανακτηθεί ο δημόσιος χώρος από τέτοια παρακρατικά αποβράσματα που τον μολύνουν με την παρουσία τους. Για να βρει το δίκηο της η μάνα του αγρίως δολοφονημένο Φύσσα κατέφυγε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθότι, η δίκη σέρνεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια όταν ο δολοφόνος Ρουπακιάς, έχει ομολογήσει από την πρώτη ώρα την πράξη του.

Παίζοντας επικίνδυνα με τη φωτιά, η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Αν.Ελλ υιοθέτησε μια γραμμή επιτήδειας ουδετερότητας στη δίκη της οργάνωσης, συνιστώντας φλεγματικά: «αφήστε απερίσπαστη την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της»…

Στην πραγματικότητα, ακόμα και τώρα αφήνει αβοήθητα τα θύματα της ναζιστικής βίας. Ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, μπορεί κάποιος ναζί να προκαλεί την μάνα του Φύσσα ρωτώντας την αηδιαστικά να του πει που βρίσκεται ο γιος της τώρα!.. Ακόμα και για τα πιο επείγοντα και πρακτικά ζητήματα όπως η μεταφορά της δίκης σε μια καταλληλότερη αίθουσα από τον Κορυδαλλό, χρειάστηκε επίμονη δημοκρατική κινητοποίηση και συλλογική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, οι θύλακες της Χρυσής Αυγής στον κατασταλτικό μηχανισμό και κρατικές υπηρεσίες παραμένουν άθικτοι κι όποτε μπορούν (εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει βέβαια…) σηκώνουν κεφάλι. (σ.σ: Όλοι θυμούνται ότι μόνος του ο Πύρρος Δήμας στην προηγούμενη Βουλή χρειάστηκε να προστάξει αυστηρά, μισοανασηκωμένος από το έδρανό του «κάτσε κάτω!» σε ένα θηριώδη χρυσαυγίτη που κινιόταν απειλητικά κατά του Π. Τατσόπουλου, για να «παγώσουν» τα αίματα στα χρυσαυγίτικα έδρανα…).

Ο αξιοσημείωτα «πατρικός» τόνος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση λίγο μετά το νέο επεισόδιο του Κασσιδιάρη στη Βουλή, επιβεβαιώνει όσους καχύποπτους υποστηρίζουν, ότι χρειάστηκε πολύ λίγο χρόνο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί τον πολιτικό κυνισμό των κεντροαριστερών κομμάτων, που θεωρούν ότι είναι πολιτικά βολικό να συντηρείται μια εκλογική αιμορραγία στο μαλακό υπογάστριο της Δεξιάς.

- Γιώργος Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman