ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tι θα σπούδαζε σήμερα ο Μπιλ Γκέιτς;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Μπιλ Γκέιτς συμβουλεύει τους νέους και αποκαλύπτει τι θα επέλεγε ο ίδιος να σπουδάσει αν ξεκινούσε σήμερα την επαγγελματική του σταδιοδρομία βασιζομνος στην δικη του εμπειρία.

Άν έπρεπε λοιπόν σήμερα να πάει στο κολέγιο, θα επέλεγε σπουδές στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή τις βιοεπιστήμες. Τρεις τομείς που αποκάλεσε πεδία "πολλά υποσχόμενα στα οποία μπορεί κάνεις να δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο". Σύμφωνα με τους ειδικούς της τεχνολογίας και της οικονομίας, τα επόμενα 20 χρόνια θα φέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποιήση των εργοστασίων και τις θέσεις λιανικής πώλησης. Η ενέργεια τροφοδοσίας αυτών των συστημάτων θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναξιοποίητες πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Ο Γκέιτς επίσης προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα θα δει ένα "θαύμα ενέργειας" μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Σημειώνεται ότι η αγορά βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, ιδιαίτερα καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να αναπτύξουν πιο έξυπνα φάρμακα και επιλογές θεραπείας για ανθεκτικά βακτήρια. Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Gates, γνωρίζει καλά την πρόοδο που έχει σημειώσει η αυτοματοποίηση των απλών εργασιών, η εξάλειψη των ασθενειών και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας στις φτωχότερες χώρες ανά τον κόσμο.

Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές, για σπουδές με βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση από ενάν άνθρωπο πραγματικό γνώστη των εξελίξεων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman