ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η κάνναβη είναι η πιο δημοφιλής παράνομη ουσία στην Ελλάδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η κάνναβη αναδείχθηκε στην πιο σδημοφιλή παράνομη ουσία στην Ελλάδα, με τους χρήστες της να είναι ανήκουν κυρίως σε νεαρές ηλικίες (15 έως 34 ετών), την ίδια στιγμή, οι θάνατοι στην Ευρώπη που οφείλονται σε υπερβολική δόση παράνομων ουσιών καταγράφουν αύξηση για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι «Περισσότεροι από 93 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας στη ζωή τους και οι θάνατοι από υπερβολική δόση καταγράφουν αύξηση για τρίτη συνεχή χρονιά. Με ανησυχεί ιδίως το γεγονός ότι οι νέοι εκτίθενται σε πολλές νέες και επικίνδυνες ουσίες. Από το 2009 έως το 2016 εντοπίστηκαν στην Ευρώπη 25 υψηλής δραστικότητας συνθετικά οπιοειδή, από τα οποία απαιτούνται μικρές μόνο ποσότητες για την παραγωγή πολλών χιλιάδων δόσεων, με αποτέλεσμα να συνιστούν διογκούμενη απειλή για την υγεία» και πρόσθεσε ότι η εν λόγω έκθεση για τα ναρκωτικά «παρέχει την απαραίτητη ανάλυση και καθοδήγηση, καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής αυτής σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών μας, αλλά και για να παύσουν να θησαυρίζουν οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, στην Ευρώπη και αλλού, από τα τεράστια κέρδη του εμπορίου ναρκωτικών».

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά συνοδεύεται από 30 εκθέσεις ανά χώρα με περιλήψεις του φαινομένου των ναρκωτικών στην ΕΕ των 28, στην Τουρκία και τη Νορβηγία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman