ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι For My Addiction, οι μεγάλοι νικητές του Hard Rock Rising, μιλούν αποκλειστικά στο Penna!

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Hard Rock Rising, το μεγαλύτερο Battle Of The Bands του κόσμου πέρασε και από την Αθήνα. Σε μια δυνατή μουσικά βραδιά, 4 συγκροτήματα έδωσαν τη δική τους «μάχη των συγκροτημάτων», διεκδικώντας τη δυνατότητα να παίξουν ζωντανά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές και να φτιάξουν ένα video clip που θα προβληθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι 182 Pages, οι For My Addiction, οι Warship και οι Alcohol ανέβασαν την ένταση στα ύψη. Το περιβάλλον του Hard Rock Cafe Athens, γεμάτο αντικείμενα των μύθων της Rock σκηνής έδινε το απαραίτητο στίγμα ενώ το έμπειρο προσωπικό του μαγαζιού αποδείχθηκε η καλύτερη παρέα για τη βραδιά που ξεσήκωσε τους πάντες.

Το έργο των κριτών - ομολογουμένως- δύσκολο. Το επίπεδο και των 4 συγκροτημάτων ήταν πολύ καλό. Έπειτα από περίπου μια ώρα διαβουλεύσεων και βασανιστικής αγωνίας, μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν οι For My Addiction, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στο Penna.gr.

epitorpi

Καταρχάς συγχαρητήρια! Πώς γιορτάσατε τη νίκη σας μετά τη λήξη του διαγωνισμού;
Σας ευχαριστούμε πολύ! Το ''after party'' ήταν λίγο χαλαρό αυτή τη φορά... Σουβλάκια και λίγες μπυρίτσες, ίσα ίσα να ηρεμήσουμε, μιας και σε λίγες ώρες θα έπρεπε όλοι να σηκωθούμε για δουλειά και ήμασταν ήδη "χώμα"...

Πώς ξεκίνησαν όλα και πως εμπνευστήκατε το όνομα του συγκροτήματος;
Κάπου μέσα στο 2014, κι ενώ ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Vaine και ο μπασίστας Nikotinn αποχώρησαν από την προηγούμενη μπάντα τους, βρεθήκαν μαζί με τον ντράμερ Chris Rox και αποφάσισαν να φτιάξουν μια καινούρια μπάντα και να δημιουργήσουν την μουσική αυτή που πάντα υπήρχε στο μυαλό τους. Ο lead κιθαρίστας Costas Varras μπήκε επίσης στην μπάντα, αλλά λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και αντικαταστάθηκε από τον lead κιθαρίστα Rizzy. Tο όνομα το βρήκαμε σχεδόν αμέσως, καθώς μετά από κάποιες συζητήσεις σχετικά με τις μουσικές μας εμπειρίες, καταλάβαμε όλοι ότι τελικά είμαστε πολύ εθισμένοι με τη μουσική, και η μόνη "απεξάρτηση" που θα έπρεπε να κάνουμε, ήταν να συνεχίσουμε να παίζουμε, no matter what! Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι For My Addiction.

h2

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι κυρίως μας επιρροές προέρχονται από hard rock και punk rock συγκροτήματα από τη δεκαετία του 80' και του 90'. Είναι άπειρα τα συγκροτήματα απ’ τα οποία έχουμε εμπνευστεί, οπότε καλύτερα να μην αρχίσουμε τα ονόματα..

Το ύφος σας είναι δεδομένο; Έχετε κατασταλάξει ή υπάρχει χώρος για πειραματισμό;
Στη μουσική πάντα θα υπάρχει χώρος για παραπάνω πειραματισμό, και αυτό είναι και η μαγεία της, αλλά και σαν μεμονωμένα άτομα και σαν μπάντα, δύσκολα θα αλλάζαμε μουσική κατεύθυνση.

Τι άποψη έχετε για τους καλλιτέχνες που αλλάζουν μουσική κατεύθυνση;
Όπως προαναφέραμε, στη μουσική υπάρχει χώρος για οποιουδήποτε είδους πειραματισμό, οπότε δεν θα μπορούσαμε να "καταδικάσουμε" κανέναν καλλιτέχνη ο οποίος για κάποιο λόγο αποφασίζει να αλλάξει. Από 'κει και πέρα όμως, το πως θα το δει αυτό το κοινό, είναι άλλο θέμα και σίγουρα θα πρέπει ο κάθε καλλιτέχνης να το σκεφτεί καλά. Για παράδειγμα, εάν μια επί αρκετά χρόνια underground heavy metal μπάντα, ξαφνικά αποφασίζει να το ''γυρίσει'' σε Pop, σίγουρα θα έχανε μεγάλο μέρος των οπαδών της, καθώς και το respect τους. Ακραίο, αλλά το έχουμε δει αρκετές φορές.

Hard Rock Rising 7

Κοιτώντας πίσω, εξακολουθείτε να αγαπάτε όλα τα κομμάτια σας;
Σίγουρα τα κομμάτια που υπάρχουν στον πρώτο μας δίσκο, όπως και αυτά που θα ακούσετε στον δεύτερο σε λίγους μήνες, μας αρέσουν και τα αγαπάμε περισσότερο από αρκετά άλλα που έχουμε γράψει, και γι' αυτό το λόγο αποφασίσαμε και να τα ηχογραφήσουμε. Μετά από ακριβώς 2 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου (1η Ιουνίου 2015), και βλέποντας πλέον τη μεγάλη απήχηση που είχε στο εξωτερικό, δεν έχουμε μετανιώσει στιγμή για τις επιλογές μας.

Ποιό μεγάλο συγκρότημα θα θέλατε να ανοίξετε;
Δύσκολη ερώτηση.. Όπως είπαμε, είναι εκατοντάδες οι μπάντες στις οποίες ''χρωστάμε'' αυτό που είμαστε και θα ήταν τιμή μας να μοιραστούμε το stage μαζί τους... Εάν όμως ήμασταν πίσω στο 1988-90 και μας έκαναν πρόταση οι τότε Guns N' Roses να τους ανοίξουμε έστω και για ένα 20λεπτο σετ, μάλλον θα είχαμε πουλήσει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να φτάσουμε Αμερική!

Ο Oscar Wilde είχε πει: Οι σοφοί κλέβουν, οι ατάλαντοι αντιγράφουν. Πόσο σοφούς θεωρείτε τους “For my Addiction”;
Ο συγκεκριμένος κύριος είχε επίσης πει: Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.. Προτιμάμε λοιπόν να πορευόμαστε με βάση αυτά τα λόγια του.. Τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του κόσμου.

Αναμφίβολα, ο διαγωνισμός Hard Rock Rising είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν νέα μουσικά σχήματα. Ποια ήταν η έως τώρα εμπειρία σας μέχρι αυτή τη φάση του διαγωνισμού και τι άποψη σχηματίσατε για την ελληνική ροκ σκηνή από τους διαγωνιζόμενους;
Είχαμε αρκετή αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που δηλώσαμε συμμετοχή στον διαγωνισμό, πως θα καταφέρναμε να περάσουμε από την πρώτη φάση της ψηφοφορίας και θα φτάσουμε στην τελική τετράδα, όπως και έγινε. Μέχρι και την στιγμή που κατεβήκαμε από το stage όταν και τελειώσαμε το σετ μας, όλα ήταν cool, σαν να παίξαμε ένα ακόμα live και όλα καλά. Τα ''δύσκολα'' άρχισαν όταν πλέον είχαμε τελειώσει και οι 4 διαγωνιζόμενοι και για περίπου 1 ώρα απλά περιμέναμε την απόφαση της κριτικής επιτροπής για το ποιος θα είναι ο φετινός νικητής... Εκεί κάπου αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα το τι τραβάνε πολλά παιδιά στα διάφορα μουσικά talent shows, όταν περιμένουν να ακούσουν τις αποφάσεις των κριτών... Η ελληνική rock σκηνή, αν και έχει ανέβει αρκετά επίπεδα σε σχέση με κάποια χρόνια πριν, θέλει ακόμη αρκετή δουλειά από τους καλλιτέχνες και υποστήριξη από τα Μέσα και το ίδιο το κράτος, ώστε να φτάσει στο επίπεδο της Σουηδίας π.χ. και να τραβήξει το ενδιαφέρον του μέσου Αμερικανού παρακινώντας τον να ξοδέψει χρήματα σε merchandise.

h3

Πόσο εύκολο είναι να αναδειχθείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς; Βοηθούν περισσότερο τα live ή το διαδίκτυο;
Στην Ελλάδα, σίγουρα είναι πιο εύκολο να αναδειχθείς, καθώς μιλάμε για μια αγορά των μόνο 10 εκατομμυρίων. Υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά σίγουρα όχι τεράστιος. Και αυτό γιατί σκεφτείτε μια μπάντα στις Η.Π.Α. των 300+ εκατομμυρίων, να πρέπει να κάνει την διαφορά και να ακουστεί. Εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με καλό Marketing και λίγη τύχη όλα γίνονται. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και το είδος μουσικής.. Στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουμε πως οι rock και metal ήχοι δεν είναι αυτό που αγαπάει η πλειοψηφία, οπότε αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Όλα όμως είναι πιθανά. Το internet, και τα social media πιο συγκεκριμένα, είναι ένα φοβερό εργαλείο στα χέρια ενός μουσικού. Βοηθάει πολύ, κυρίως στις πρώτες φάσεις μιας καινούριας μπάντας, καθώς μπορείς πριν καν ακόμα ανέβεις να κάνεις το πρώτο σου live, να έχεις ήδη κάποιους fans, οι οποίοι θα έχουν ακούσει τα πρώτα σου demo κομμάτια και θα σε υποστηρίξουν αρκετά γιατί πιστεύουν σε 'σένα, κάτι που δεν είχαν παλαιότερα τα συγκροτήματα, και ο κόσμος τους μάθαινε λίγο-λίγο από τα live. Από ΄κει και πέρα όμως, η μπάντα έχει ένα ρόλο και η δουλειά της είναι να παράγει μουσική, αυτό είναι που θέλει ο κόσμος άλλωστε και γι' αυτό σε υποστηρίζει. Εάν δεν του δώσεις τη μουσική σου, μέσω του live σου, τότε θα σε αφήσει πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι σε βρήκε. Καλό το internet, αλλά το live είναι και θα είναι το μεγαλύτερο όπλο ενός μουσικού, γιατί χωρίς αυτό έχει χαθεί το παιχνίδι.

h4

Δεδομένου ότι έχετε στο ενεργητικό σας live εμφανίσεις στο εξωτερικό, πόσο αισιόδοξοι είστε για την επόμενη φάση του διαγωνισμού;
Έχουμε αυτοπεποίθηση και πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι στην επόμενη φάση τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς πλέον εμείς εκπροσωπώντας την Ελλάδα, θα πρέπει να διαγωνιστούμε με τους καλύτερους όλων των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης. Έχουμε αρκετή εμπειρία από εξωτερικό και ως For My Addiction και με προηγούμενες μπάντες μας, αλλά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό θα παίξει ρόλο. Παραμένουμε αισιόδοξοι όμως όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία!

Και πάλι, σας ευχαριστούμε πολύ!!

 

#HardRockRising #HRCAthens #ThisIsHardRock

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman