ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Christos Rafalides Quartet" στο Athenaeum Kelari

Tweet
Share
Tweet
Share
Το Athenaum Κελλάρι υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι ένα ιδιαίτερο, πολυσυλλεκτικό τζαζ κουαρτέττο, που εμφανίζεται μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας υποσχεται μια μοναδική μουσική εμπειρια.
 
Ο «δικός μας» Χρήστος Ραφαηλίδης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει διεθνείς συνεργασίες στο παλμαρέ του και μεταξύ των άλλων εμφανιστεί μαζί με την Lincoln Center Jazz Orchestra & Wynton Marsalis και την Charles Mingus “Epitaph” Band. Eίναι ο οραματιστής αυτής της συνεργασίας και θα μοιραστεί τη σκηνή με καταξιωμένους τζαζ μουσικούς, παγκοσμίου εμβέλειας όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια απο το ‘Great American Songbook' (jazz standards), αλλά και δικές τους συνθέσεις.

O ιταλός Giovanni Mirabassi είναι διεθνούς φήμης πιανίστας με έδρα το Παρίσι, με δεκάδες CD στο ενεργητικό του ως leader και ως sideman. Πέραν αυτού, μετρά συνεργασίες με μερικά από τα πλέον γνωστά ονόματα στον χώρο της τζαζ, όπως ο Chet Baker και ο Steve Grossman.

Ο ελληνοαμερικάνος ντράμερ Steve Hass, έχει έδρα το Los Angeles και είναι γνωστός μέσα από διεθνείς συνεργασίες με διάσημους μουσικούς όπως οι Ravi Coltrane, John Scoffield, Manhattan Transfer και Patti Austin.

Ο τέταρτος της παρέας, είναι ο έλληνας μπασίστας Γιώργος Γεωργιάδης. Με σταθερή παρουσία στη τζαζ μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια, έχει συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς όπως οι Mark Murphy, Ralph Peterson, Bobby Few, ενώ έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ της Αθήνας, μια με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και μια με της Ελλάδας.

Μια βραδιά ισορροπημενη μεταξύ λυρισμού, πάθους, γνώσης και δεξιοτεχνίας, για τους φίλους της καλής μουσικής!

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στις 22.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τηλ. 2103210239 - 6945160385

rafalides

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman