ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Airbnb της γεύσης αναπτύσσεται και στην Ελλάδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η οικονομία του διαμοιρασμού φαίνεται να περνάει και στον κλάδο της εστίασης.

Από τα δείπνα σε σπίτια που κατά κόρον οργανώνονται στην Ιταλία μέσω άτυπων δικτύων έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου και χωρίς φυσικά POS, πλέον περνάμε σε on line εφαρμογές που ενώνουν επισκέπτες με οικοδεσπότες που έχουν να μοιραστούν γαστρονομικές εμπειρίες.

Στην τάση αυτή πατάει η πλατφόρμα VizEat που λειτουργεί περίπου όπως το Airbnb. Πέρα από την οργάνωση δείπνου ή γεύματος όσοι προσφέρουν υπηρεσία μέσω της VizEat επεκτείνουν την προσφορά τους με προτάσεις ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας με επισκέψεις σε τοπικές αγορές, ξεναγήσεις, μαθήματα γευσιγνωσίας  κτλ.

Ήδη πολλές πόλεις του κόσμου, πχ Βερολίνο, Μαρακές, Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο, Λονδίνο έχουν την τιμητική τους στην ιστοσελίδα. Π.χ. στην Πόλη υπάρχουν προτάσεις για γεύματα που ξεκινούν από 15 δολάρια.

Στην Αθήνα ήδη τρέχει η ιστοσελίδα με περιορισμένες προτάσεις για αναζήτηση εμπειριών, είτε σε ντελικατέσεν είτε σε θεματικές γαστρονομικές διαδρομές, οινικές αναζητήσεις, ψαροφαγία κτλ. Ουσιαστικά στην Ελλάδα η εμπειρία που προτείνεται έχει να κάνει με μια ολοκληρωμένη διαδρομή σε κρασιά, τοπικές κουζίνες, προϊόντα και τοπικές συνήθειες. Η όλη ιδέα βέβαια υπάρχει αναπτυγμένη και τρέχει ήδη σε περιπτώσεις όπως τα μαθήματα της Ντίνας Νικολάου στο Yolenis ή κατά τόπους σε νησιά κυρίως με οργανωμένα tour από θεματικά γραφεία τουρισμού. Ωστόσο στην περίπτωση του VizEat υπάρχει η χρήση της τεχνολογία με ένα app αλλά και η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.

Στο μεταξύ η VizEat μετράει ήδη περισσότερους από 22000 τοπικούς οικοδεσπότες, σε 110 χώρες.

(Πηγή)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman