ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τραπεζικές συναλλαγές με βιομετρικά δεδομένα

Tweet
Share
Tweet
Share

ΑΤΜ που εκτελούν συναλλαγές με βιομετρικά δεδομένα τοποθέτησε η ρωσική τράπεζα Sberbank. Η τοποθέτηση ξεκίνησε τον Ιούνιο, βάσει πιλοτικού προγράμματος το οποίο θα εφαρμοσθεί έως τα τέλη του 2017 σύμφωνα με το οποίο οι πελάτες της τράπεζας θα εκτελούν τις συναλλαγές τους κάνοντας χρήση των βιομετρικών δεδομένων τους χωρίς να απαιτείται η χρήση κάρτας.

Εκπρόσωπος της τράπεζας, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα που θα έχει η χρήση των συγκεκριμένων ATM, θα επιρρεάσει και τη λήψη της σχετικής απόφασης για την περαιτέρω χρήση ΑΤΜ που θα λειτουργούν με την εν λόγω τεχνολογία.

Σημειώνεται εδώ ότι ο I.C.A.O. (International Civil Aviation Organisation) έχει ορίσει την αναγνώριση προσώπου ως το πρωτεύων βιομετρικό χαρακτηριστικό. Η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος, έχει οριστεί ως εφεδρική και μη υποχρεωτική αναγνώριση. Η τεχνολογία αυτή είναι προηγμένη και πιο ασφαλής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, έως το τέλος του έτους η τράπεζα θα μπορεί να ταυτοποιεί τους πελάτες της μέσω της φωνής τους, σε περίπτωση που κάνουν χρήση του τηλεφωνικού κέντρου για την εξυπηρέτηση τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman