ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πάφος 2017: Καλοκαίρι στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Tweet
Share
Tweet
Share

Είμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Η πανέμορφη Πάφος, είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 και οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί εμπνέονται από τους μύθους και αναδεικνύουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου, που ήταν πάντα το σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου και που μέσα από τη σύγχρονη πολυπολιτισμική πραγματικότητα της φιλοδοξεί τώρα να γίνει η πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης που θα συνδέει Ανατολή και Δύση. 

Με τη συναυλία της ντίβας και μούσας του Pedro Almodovar, Luz Casal στις 29/7 να ξεχωρίζει, παραθέτουμε το πρόγραμμα, για όσους επιλέξουν τον Ιούλιο, την Πάφο για τις διακοπές τους.

 

p1
Μύθοι της Γαλάτειας (14 & 15/7)
Ο μύθος της Γαλάτειας, ιδρυτικός για την ιστορία της Πάφου, τοποθετημένος στις ρίζες του τόπου, αποτελεί ένα κεντρικό μοτίβο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού.  

p2
Διεθνές Φεστιβάλ του σινεμά Animation στην Ύπαιθρο (19/7)
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου της Κύπρου πραγματοποιείται στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, σε έναν χώρο που συνδυάζει τον μύθο και την ιστορία με τις εικαστικές τέχνες. 

p3
Οιδίποδας Τύραννος (21/7)
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 αναδεικνύει μέσω του προγράμματος της το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που γεννήθηκε στην Πάφο και συνδιοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

p4
Γεφυρώνοντας τη Ζωή με τον Θάνατο (23/7)

Υπό το φως της πανσελήνου και αντλώντας έμπνευση από την έκθεση Η Ζωή μετά Θάνατον που δημιουργείται με τη συνεργασία του Μουσείου Moesgaard και της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, το έργο συνιστά μια διαδρομή στους Τάφους των Βασιλέων. 

p5
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος | Βάκχες του Ευριπίδη (26/7)
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, αναδεικνύει μέσω του προγράμματος της το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, που γεννήθηκε στην Πάφο και συνδιοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη YAIR SHERMAN ENSEMBLE – ΙΣΡΑΗΛ

p6
Κυπριακά ερωτικά (27 & 30/7)
Η Σκηνή που Ταξιδεύει μεταφέρει μια παράσταση σε τρεις διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι συνδέονται νοηματικά εξαιτίας της ιστορικής, αρχαιολογικής και αισθητικής ιδιαιτερότητάς τους. 

p7
Η Αλήθεια για την Αφροδίτη (28, 29, 30/7) 

Το μιούζικαλ Η Αλήθεια για την Αφροδίτη είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, βασισμένη σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν άνθρωποι της Πάφου, ντόπιοι, μετανάστες αλλά και επισκέπτες. Πρόκειται για μια σύγχρονη σπουδή στην ομορφιά του κόσμου (με επίκεντρο και σημείο αναφοράς την πόλη της Πάφου) που επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει τη μυστική ουσία της ομορφιάς, από τα πρόσωπα και τα τοπία μέχρι τα ζώα και τις στιγμές της καθημερινότητας. 

p8
Luz Casal (29/7)
Η Luz Casal, μια από τις διασημότερες εκπροσώπους της ισπανόφωνης μουσικής σκηνής, με δεκάδες άλμπουμ και εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό της, έχει καθιερωθεί ως μια κορυφαία καλλιτέχνιδα των Μουσικών του Κόσμου μεταφέροντας με μεγάλη επιτυχία τη δική της μουσική παράδοση στη διεθνή σκηνή και αποσπώντας πλήθος από διακρίσεις και βραβεία – αρκεί να σημειωθεί, εδώ, το περίφημο βραβείο Goya. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman