ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Via ισολογισμού αποκαλύπτει ο οίκος Chanel τη δυναμική του

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο οίκος μόδας και προϊόντων ομορφιάς και πολυτέλειας Chanel επέλεξε, έναν απρόσμενο τρόπο (δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει εδώ και 108 χρόνια) για να αποκαλύψει τη δυναμική του στην αγορά, δημοσιοποιώντας τον ετήσιο ισολογισμό της.

Αν και οι λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί ο οίκος μόδας Chanel αποκάλυψε τα έσοδα του για πρώτη φορά στην ιστορία του ανακοινώνοντας ότι το 2017 η εταιρία άγγιξε σχεδόν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Ο οικονομικός τύπος της Γαλλίας ερμηνεύει την κίνηση της διοίκησης ως "προσπάθεια να διαψεύσει τις φήμες ότι πιθανώς εξαγοραστεί".

Ο οικονομικός διευθυντής Philippe Blondiaux διευκρίνισε ο οίκος μπορεί να "παραμείνει ανεξάρτητος και «να εστιάσει στο μακροπρόθεσμο μέλλον".

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times ότι ο λόγος που ο οίκος αποκάλυψε τα έσοδά του είναι προκειμένου να δείξει "ακριβώς ποιοι είμαστε: μια εταιρία αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με πολύ δυνατή οικονομική βάση που έχει τη γνώση και τα μέσα για να παραμείνει ανεξάρτητη".

Η δήλωση έρχεται μετά από έντονη φημολογία φήμες ότι ο οίκος Chanel περνούσε στα χέρια του LVMH, του κολοσσού στην πολυτέλεια που μεταξύ άλλων έχει στο portfolio του τα labels Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs και Christian Dior.

Ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH Bernard Arnault είχε διαψεύσει τις φήμες τον Απρίλιο ως fake news.

O ισολογισμός αποδεικνύει ότι το brand Chanel μπορεί να συναγωνιστεί με οποιαδήποτε από τις εταιρίες του LVMH.

Επιπλέον η Chanel είδε αύξηση στα έσοδα της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 11%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman