ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποδήλατα έργα τέχνης από γιαπωνέζικο ατσάλι

Tweet
Share
Tweet
Share

Όταν πρόκειται για τη συλλογή ποδηλάτων, κάποιοι προτιμούν τα ιταλικά cruisers ή τα βρετανικά. Υπάρχει όμως  μια ολόκληρη κατηγορία ενθουσιώδους κοινού για το οποίο τίποτα δεν είναι σαν τα ιαπωνικά μοντέλα από γιαπωνέζικο ατσάλι, από τα «μεγάλα χρόνια εξαγωγής τους» που ξεκίνησαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 και διήρκεσαν στη δεκαετία του 1990.

Rizzoli

Ακόμη και αν δεν είχατε ποτέ ένα στην κατοχή σας, μπορείτε να θαυμάσετε τις λεπτομέρειες σχεδίασης αυτών των υπέροχα κατασκευασμένων ποδηλάτων, όπως παρουσιάστηκε στο βιβλίο του William Bevington: Classic Bicycle Design from Japan,  που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο από τον εκδοτικό οίκο  Rizzoli.

Rizzoli

Το πρώτο βιβλίο για την ιστορία της χρυσής εποχής του σχεδιασμού ποδηλάτων της Ιαπωνίας, με εκλεπτυσμένες φωτογραφίες και ενημερωτικό κείμενο, καλύπτει τα πάντα από διάσημους κατασκευαστές όπως  Bridgestone, Fuji, Miyata και Panasonic, σε καλλιτεχνικούς κατασκευαστές όπως τον 3Rensho του οποίου τα ποδήλατα δεν είναι εφικτό να αγοραστούν σήμερα.

Rizzoli

Υπάρχουν πάνω από 300 φωτογραφίες στο βιβλίο, από τις οποίες σας δίνουμε μερικές να δείτε εδώ, καθώς και πρωτότυπα τεχνικά σχέδια της περιόδου και σπάνια εφέ. Ορισμένα από τα ποδήλατα που παρουσιάζονται είναι εξαιρετικά σπάνια, "όμως τα περισσότερα μπορούν να αρπαχθούν για το κόστος ενός φανταστικού δείπνου", σημειώνει ο συγγραφέας, αν και το ενδιαφέρον ως σύγχρονες εικόνες σχεδίου αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Rizzoli

Αν και μπορούν να βρεθούν όλο και περισσότερο σαν έργα τέχνης, η εγγενής γοητεία τους είναι η αναμφισβήτητη λειτουργικότητα τους. "Κάθε ένα από αυτά, είναι μια απόδειξη για το θαύμα ενός ποδηλάτου του δρόμου", σημειώνει ο Bevington. "Και όλοι περιμένουν την ευκαιρία να αποδείξουν, με κάθε βόλτα, τις ανθεκτικές ιδιότητες του γιαπωνέζικου  χάλυβα."

Rizzoli

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman