ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το νέο ουίσκι Fire & Cane από το Glenfiddich

Tweet
Share
Tweet
Share

Πριν από μερικά χρόνια, η εμβληματική μάρκα Glenfiddich single malt αποφάσισε να ξεκινήσει μερικά πειράματα παραγωγής ουίσκι και να δει αν θα μπορούσε να «ταράξει τα νερά» λίγο. Τώρα  μπορούμε να απολαύσουμε τους τελευταίους καρπούς των προσπαθειών της με τη μορφή Fire & Cane, ενός πειραματικού καπνιστού σκωτσέζικου ουίσκι που ωριμάζει σε βαρέλια γλυκού ρουμιού από τη Νότια Αμερική.

Glenfiddich

Το whisky είναι πιο παχύρρευστο από τα συνηθισμένα του Glenfiddich και για να το δημιουργήσει ο Master του Malt Brian Kinsman "πάντρεψε" καπνιστό ουίσκι με ουίσκι που δεν είχε χρωματιστεί και που είχε ωριμάσει δίπλα-δίπλα σε βαρέλια μπέρμπον, έπειτα το άφησε το μίγμα να ωριμάσει σε ρούμι βαρέλια για τρεις μήνες.

Glenfiddich

Κατά τη διάρκεια των αρχικών γευστικών δοκιμών, μερικοί βίωσαν την ασυνήθιστη καπνιστή γεύση, ενώ άλλοι είχαν άλλες γεύσεις », εξηγεί ο Kinsman, οι κυριότερες νότες  γεύσης είναι η δρυς, η τύρφη, η καραμέλα, τα πράσινα φρούτα, το ψημένο μήλο, το φρυγανισμένο μαρούλι και το μαλακό μπαχαρικό. του Glenfiddich XX, ένα άλλο πείραμα που λανσάρισε  το περασμένο καλοκαίρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman