ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο άνθρωπος που "καπέλωσε" το Χολιγουντ

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια φορά κι έναν καιρό ένας άντρας δεν μπορούσε να αποκαλεί τον εαυτό του κύριο αν δεν φορούσε το σωστό καπέλο. Για αιώνες, τα καπέλα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και όλοι όσοι ήταν κάποιος είχαν ένα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι ημέρες του Humphrey Bogart και του καπέλου που φορούν τζέντλεμαν φαίνεται να είναι εξίσου φευγαλέες με τις εταιρείες που παρήγαγαν αυτά τα αριστουργηματικά  αξεσουάρ. Ευτυχώς για όλους όσοι παραμένουν πιστοί και φοράνε καπέλα, το πρώτο κατάστημα καπέλων στον κόσμο εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα και δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα καλύτερο από την Lock & Co. Hatters.

Lock & Co Hat

Από τους δρόμους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, σε όλες τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες ταινίες στο Χόλιγουντ, τα καπέλα χρησίμευαν ως ένα πανταχού παρόν σύμβολο της τελειότητας και της κομψότητας. Οι άνδρες και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ένοιωθαν μεγάλη υπερηφάνεια για την αγορά και τη συντήρηση αυτών των αξεσουάρ, όπως ακριβώς θα έκαναν για το αγαπημένο τους κοστούμι ή φόρεμα. Το Χόλιγουντ αντιπροσώπευε τα καλύτερα παραδείγματα  κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '30 έως τη δεκαετία του '60, με τους Humphrey Bogart, Cary Grant και Charlie Chaplin να αναγνωρίζονται συχνά από το κεφάλι τους. Ακόμη περισσότερο για τον Harrison Ford κατά τη διάρκεια των ταινιών του ως ο διάσημος Indiana Jones.

images

Η Lock & Co. Ιδρύθηκε το 1676, είναι το παλαιότερο κατάστημα καπέλων στον κόσμο και μία από τις παλαιότερες οικογενειακές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα. Η κατοχή ενός καπέλου από το διάσημο Lock & Co. θα σας έβαζε αμέσως ανάμεσα σε μια πολύ ιδιαίτερη παρέα, όπως τους Sir Winston Churchill, Oscar Wilde και Beau Brummell. Η Lock & Co. πιστώνεται επίσης για την ανάπτυξη του διάσημου καπέλου Coke, του Charlie Chaplin.

Lock & Co Hat

Σήμερα, η Lock & Co. διατηρεί τις βασικές της αρχές, δηλώνοντας ότι ανεξάρτητα από τον πελάτη, όλοι έρχονται και αναμένουν το καλύτερο από αυτήν. Τα σχέδια, τα καλύτερα υφάσματα και το καλύτερο service . Αυτές οι αρχές θεσπίστηκαν στην αρχή από τον ιδρυτή James Lock και εξακολουθούν να υποστηρίζονται από την 7η γενιά της οικογένειας, που εξακολουθεί να διευθύνει την επιχείρηση από το ίδιο κατάστημα στην οδό St. James's No. 6 στο Λονδίνο.

Lock & Co Hat

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman