ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής των θρυλικών ξύλινων σκαφών Riva

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Κάρλο Ρίβα, ο ευφυής σχεδιαστής των ξύλινων σκαφών Riva, πέθανε τη Μεγάλη Δευτέρα σε ηλικία 95 ετών στο σπίτι του στο Σάρνικο, στις όχθες της λίμνης Ιζέο στη βόρεια Ιταλία.

Ο ιταλικός Τύπος αποχαιρετά "τον πατέρα του σκάφους της dolce vita" και αποτίει έναν συγκινητικό φόρο τιμής στον μηχανικό με το σπινθηροβόλο χαμόγελο.

"Κάρλο Ρίβα, η dolce vita σε μηχανοκίνητο σκάφος", "Αντίο στον Ρίβα, πατέρα του σκάφους της dolce vita", "Αντίο στον βασιλιά της θάλασσας που έφτιαξε σκάφη για τους ηθοποιούς και τους μονάρχες", ήταν οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων.

r2

Κινηματογραφικοί αστέρες εμίρηδες, βασιλείςαπό και μεγιστάνες όλον τον κόσμο πέρασαν από το ναυπηγείο του Σάρνικο. Η οικογένεια Ρίβα συνεχίζει να εργάζεται στο Σάρνικο, κάτω από ένα ειδικό υπόστεγο, για τη συντήρηση των παλιών ξύλινων σκαφών, που υπάρχουν μόνο 3.000 στον κόσμο.

Το ναυπηγείο του Σάρνικο και η διάσημη φίρμα πωλήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Whittaker. Στη συνέχεια τα αγόρασε η Rolls Royce το 1990 και δέκα χρόνια αργότερα περιήλθαν στην κατοχή της ιταλικής Ferretti.

r3

Έκτοτε ο ιταλός πατριάρχης επικεντρώθηκε στο εμπόριο και στην παροχή υπηρεσιών καθώς εργαζόταν στο λιμάνι του Ραπάλο, κοντά στη Γένοβα μαζί με την κόρη του Μαρία Πία, ενώ η Λία, η άλλη κόρη του, έγινε η βασική αντιπρόσωπος στη Γαλλική Ριβιέρα με βάσεις στο Μονακό, στις Κάννες και στο Σεν Τροπέ.

riva2

Το Μονακό παραμένει η μεγαλύτερη βάση στη Μεσόγειο του Riva "vintage". Περίπου 60 τέτοια σκάφη φυλάσσονται εκεί τον χειμώνα, όπου οι ιδιοκτήτες τους ως σχολαστικοί συλλέκτες λατρεύουν να τα θαυμάζουν και στο καρνάγιο.

(πηγή)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman