ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Oι 10 χώρες με το καλύτερο φαγητό

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της κάθε χώρας διαφέρουν και κάθε μια ξεχωρίζει για διαφορετικό λόγο. Αμέτρητα πιάτα, με διαφορετικές γεύσεις για όλα τα γούστα. Κάθε χώρα μπορεί να ισχυριστεί πως έχει την καλύτερη κουζίνα. Η αλήθεια όμως είναι, πως κάποιες χώρες έχουν γευστικότερα και δημοφιλέστερα πιάτα από κάποιες άλλες και τα πιάτα τους γίνονται άξιοι εκπρόσωποι της χωράς διεθνώς. Αυτές είναι οι οι χώρες με την καλύτερη κουζίνα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Ranker.

10. Kίνα
Το κινεζικό φαγητό είναι φτηνό και ελαφρύ. Χαρακτηρίζεται από λιτότητα που έχει περάσει στους αιώνες της πολυτάραχης κοινωνικής τους πραγματικότητας. Πολλα λαχανικά, πάντα ρύζι όλα μέσα στο wok και έτοιμο φαγητό σε 10 λεπτά.

9. Γερμανία
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γερμανική κουζίνα, όπως την γνωρίζουμε από άλλες χώρες. Κάθε περιοχή της Γερμανίας έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, μολονότι το ψητό χοιρινό κότσι απαντάται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πολύ κρέας με «μαύρη σάλτσα», πολλά λουκάνικα, λαχανικά και πολλές πατάτες.

8. Ταϊλάνδη
Πολύπλοκοι και πάντα επιτυχημένοι συνδυασμοί ετερόκλητων γεύσεων. Πικάντικο, ξινό, αλμυρό και γλυκό με υφή τραγανιστή και κρεμώδη μαζί και όλα αυτά σε ένα πιάτο με κινεζικές, μαλαισιανές και ινδονησιακές επιρροές.

7. Μεξικό
Η enchilada, τα tacos, οι quesadillas και τα burritos, οι πικάντικες γεύσεις συνδιάζονται με την ευκολία του να τα τρως με τα χέρια.

6. Ιαπωνία
Όπως σούσι. Οι φίνες και λιτές γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας κερδίζουν όλο και περισσότερους θαυμαστές ανά τον κόσμο.

5. Ελλάδα
Καλαματιανές ελιές, τζατζίκι, φέτα και παρθένο ελαιόλαδο, συνθέτουν την γευστικότατη και υγιεινή ελληνική κουζίνα.

4. Ισπανία
Πληθώρα και ποικιλία μεζέδων, tapas, paella και jamon, έχουν κάνει τη γαστρονομική παράδοση των Ισπανών αγαπητή σε ολόκληρη την υφήλιο.

3. Ινδία
Μία κουζίνα όπου τα μπαχαρικά πρωταγωνιστούν και καταναλώνονται είτε στα φαγητά είτε ακόμα και σκέτα, όπως για παράδειγμα ο μάραθος, που τρώγεται και χωνευτικός μετά το τέλος του γεύματος. Η μεγαλύτερη προσφορά της Ινδίας στη γαστρονομία είναι η αναβάθμιση των λαχανικών από θρεπτικές τροφές σε λαχταριστά γεύματα.

2. Γαλλία
Η χώρα όπου διοργανώνονται δοκιμές κρασιών και γευσιγνωσίες τυριών και όπου γεννήθηκαν τα αστέρια της Michelin, είναι μια χώρα που ξέρουν από καλό φαγητό. Η γαλλική κουζίνα είναι από τις πιο φινετσάτες και εκλεπτυσμένες και δεν θεωρείται αδίκως από τις κορυφαίες του πλανήτη, με τους μαθητευόμενους chef να πασχίζουν για να πετύχουν την ιδανική σως μπεαρνέζ.

1. Ιταλία
Η Ιταλική κουζίνα, κατέχει την πρωτιά, όχι όμως μόνο για την πίτσα της και τις μακαρονάδες της. Αυτό που την καθιστά ιδιαίτερα αγαπητή, είναι η απλότητα των υλικών και των γεύσεών της. Μπορούν όλοι εύκολα να μαγειρέψουν στο σπίτι τους ένα ιταλικό πιάτο, με λίγο λάδι, λίγο σκόρδο, μια ντομάτα και λίγο μπέικον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman