ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο "Salvator Mundi" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έγινε το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασίαγια. Επωλήθη αντί  $ 450,3 εκατομμύρια δολάρια από  το Christie's στη Νέα Υόρκη. Χρονολογείται γύρω στο 1500.  Ο "Salvator Mundi είναι ένα από τα λίγα (20) αυθεντικά έργα του Ιταλού ζωγράφου που υπάρχουν.

Οι αρχικές εκτιμήσεις είχαν προβλέψει προσφορές άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το κομμάτι. Αλλά το νέο ρεκόρ καθορίστηκε μετά από περίπου 20 λεπτά τηλεφωνικής προσφοράς, υπερβαίνοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασιών που κατείχε το "Les Femmes d'Alger" του Picasso, το οποίο πωλήθηκε για $ 179,4 εκατομμύρια το 2015.

Παρόλο που στερείται την λεπτομέρεια και τη σαφήνεια της "Mona Lisa" - η οποία δημιουργήθηκε περίπου την ίδια περίοδο - ο "Salvator Mundi" προσέλκυσε πλήθη επισκεπτών κατά τη διάρκεια προ-δημοπρασιών στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και το Σαν Φρανσίσκο. Απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με το ένα χέρι ανυψωμένο να ευλογεί και το άλλο μα κρατάει μια κρυστάλλινη σφαίρα.

Ο Louis XII της Γαλλίας, ανέθεσε πρώτος στον Ντα Βίντσι να φιλοτεχνήσει την ύψους 26 ιντσών και πλάτους18 ιντσών ελαιογραφία, η οποία  αργότερα ανήκε στον Charles I της Αγγλίας. Αλλά το έργο τέχνης θεωρήθηκε χαμένο από τα τέλη του 18ου αιώνα.

πηγή: CNN

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman