ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

TripAdvisor: Ποιες χώρες παίρνουν «άριστα» από τους ταξιδιώτες

Tweet
Share
Tweet
Share

Το φυσικό κάλλος, τα ιστορικά αξιοθέατα και τα τοπικά εδέσματα αποτελούν αναμφίβολα σημαντικές παραμέτρους, οι οποίες καθιστούν έναν προορισμό ξεχωριστό και τον τοποθετούν ψηλά στη λίστα με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές ανά τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως όσο μεγάλο ρόλο και αν διαδραματίζουν τα μνημεία μιας χώρας και ο πολιτισμός της, υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση ενός εν δυνάμει τουρίστα και να αποτελέσει έναν καταλύτη για την τελική του επιλογή. Ο παράγοντας αυτός αφορά στην εξυπηρέτηση -και δη την άριστη- και οι χώρες οι οποίες παίρνουν «άριστα» σε αυτόν τον τομέα ανακοινώθηκαν και φέτος από το TripAdvisor.

Ο δημοφιλής ιστότοπος αποκάλυψε τη λίστα με τις χώρες οι οποίες προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στους τουρίστες σε ό,τι αφορά στις εμπειρίες, τα διαθέσιμα καταλύματα και τα εστιατόρια και επιτυγχάνουν συνεχώς εξαιρετικές κριτικές. Οι αναγνώστες του TripAdvisor, οι οποίοι ταξίδεψαν το περασμένο διάστημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, άφησαν τις κριτικές τους στη γνωστή ιστοσελίδα για να βαθμολογήσουν όλα όσα γεύτηκαν, είδαν και απόλαυσαν σε κάθε χώρα και πόλη από την οποία περνούσαν. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, λοιπόν, τα μέρη αυτά κερδίζουν κάθε χρόνο πιστοποιητικά αριστείας τα οποία τις βοηθούν να «σκαρφαλώνουν» όλο και πιο ψηλά στους αντίστοιχους καταλόγους του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ιστότοπου στον κόσμο. Όσο πιο πολλά πιστοποιητικά αριστείας καταφέρνει να συγκεντρώσει μια χώρα, τόσο πιο καλή θα είναι η θέση που θα καταλάβει όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε συγκεκριμένους τομείς.
singlephoto iceland
Οι χώρες που «κέρδισαν» φέτος τους ταξιδιώτες
Στην κορυφή της φετινής λίστας του TripAdvisor με τις εξαιρετικές χώρες με βάση το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουν και τις θετικές κριτικές που έχουν συγκεντρώσει, συναντάμε την Ισλανδία. Η νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης ακολουθείται από την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα η οποία, όπως φαίνεται, κατάφερε να ικανοποιήσει πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι έσπευσαν στη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα, προκειμένου να αφήσουν τις θετικές -όπως αποδείχθηκε- κριτικές τους. Έπειτα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση συναντάμε το Μαρόκο, ενώ από την έκτη έως τη δέκατη θέση, τη λίστα καταλαμβάνουν οι παρακάτω χώρες με την εξής σειρά: Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο.

images
Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός η Ελλάδα
Η Ελλάδα κατάφερε, όμως, να κερδίσει τους ταξιδιώτες και σε ένα ακόμη «σημείο»: Στις γαστρονομικές εμπειρίες. Πράγματι, η χώρα μας κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά πιστοποιητικά αριστείας και για τα εστιατόριά της αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας του TripAdvisor. Πιο αναλυτικά, οι πλέον εξαιρετικές χώρες για τα εστιατόριά τους και την άριστη εξυπηρέτηση που εκείνα προσφέρουν είναι οι εξής: Ισλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία. Κάθε άλλο παρά τυχαίο, λοιπόν, φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει μετατραπεί σε έναν από τους πλέον κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Οι ταξιδιώτες την επιλέγουν και την επιβραβεύουν με τις θετικές τους κριτικές και οι προοπτικές στον συγκεκριμένο τομέα δείχνουν πως είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες.
Οι κορυφαίες πόλεις στον κόσμο
Τι συμβαίνει, όμως, με τις πόλεις οποίες συγκέντρωσαν τα περισσότερα πιστοποιητικά αριστείας;
Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πόλεις που χαρακτηρίστηκαν έως «εξαιρετικές συνολικά» από τους αναγνώστες του TripAdvisor βρίσκεται το Κι Γουέστ των ΗΠΑ και ακολουθεί το Ρέικιαβικ. Τρίτο κατά σειρά είναι το Εδιμβούργο, ενώ στη συνέχεια συναντάμε το Μαρακές, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Μπαλί, την Κρακοβία, τη Γλασκώβη και τη Νέα Ορλεάνη.
Όσον αφορά στις πόλεις εκείνες, οι οποίες συγκέντρωσαν τα περισσότερα πιστοποιητικά αριστείας για τα αξιοθέατά τους, πρώτη στη λίστα είναι η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ακολουθεί το Κάβο σαν Λούκας στο Μεξικό, η Πλάγια ντελ Κάρμεν (επίσης στο Μεξικό), το Μπενιδόρμ στην Ισπανία και -για μια ακόμη φορά- το Ρέικιαβικ. Όσον αφορά στις πόλεις με τα καλύτερα καταλύματα στον κόσμο, η πρώτη πεντάδα (με βάση τα πιστοποιητικά αριστείας του TripAdvisor) περιλαμβάνει κατά σειρά το Σικάγο, τη Στοκχόλμη, το Μόναχο, το Σαν Φρανσίσκο και τη Σιγκαπούρη.
Τέλος, οι πόλεις οι οποίες συγκέντρωσαν τις καλύτερες κριτικές στον κόσμο για τα εστιατόριά τους και την εξυπηρέτηση που εκείνα προσφέρουν είναι -σύμφωνα πάντα με τα διαθέσιμα στοιχεία- το Κι Γουέστ, το Ρέικιαβικ, το Μπαλί, το Κάβο σαν Λούκας, η Βενετία, η Φλωρεντία, το Εδιμβούργο, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο και η Κρακοβία, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας.
Το σίγουρο είναι ότι στους προορισμούς που περιλαμβάνονται στις παραπάνω λίστες, οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν ένα κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών. Το θέμα είναι να γνωρίζουν από πριν σε ποιον τομέα προτιμούν να εστιάσουν και να βιώσουν μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

πηγή: cnn.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman