ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η κληρονομιά του μύθου της ροκ Τομ Πέτι σε δημοπρασία

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας από τους καλύτερους συνθέτες της γενιάς του ο Τομ Πέτι και η μπάντα του, Τom Petty and the Heartbreakers, δεν σταμάτησαν ποτέ να χαρίζουν κομμάτια που ανήκουν στο καλό, αληθινό, ροκ.

Σήμερα, μερικούς μήνες μετά το θάνατο του κομμάτια από το μύθο του ρόκερ δημοπρατούνται. Μια ηλεκτρική κιθάρα Gibson SG του 1965 και ένα καπέλο του Πέτι βγαίνουν στο σφυρί.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δημοπρασιών Heritage Auctions η δημοπρασία θα γίνει στις 21 Ιουλίου λέγοντας ότι με την κιθάρα αυτή ο Πέτι έπαιξε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με τον Μπομπ Ντίλαν το 1986.

Ένα μέρος των εσόδων από την πώληση της κιθάρας θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις της Νότιας Καλιφόρνιας, την οργάνωση The Midnight Mission που βοηθάει τους άστεγους και την οργάνωση Tazzy Animal Rescue Fund, που βοηθάει σκυλιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Η κιθάρα και το καπέλο πωλούνται από τον φίλο του Πέτι, Νορμ Χάρις, ο οποίος έχει ένα κατάστημα με σπάνιες κιθάρες. Σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασιών ο Χάρις ήταν αυτός που πούλησε την κιθάρα στον Πέτι και αργότερο ο ρόκερ την επέστρεψε, ανταλλάσσοντάς την με κάποιο άλλο σπάνιο μουσικό όργανο.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσε πως ο ρόκερ, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών, στις αρχές του Οκτωβρίου του 2017, πέθανε λόγω "πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας" που προκλήθηκε από υπερβολική δόση επτά φαρμάκων.

Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο του διάσημου ρόκερ στην "ανάμεικτη τοξικότητα". Στο πόρισμα, ο θάνατος του Τομ Πέτι καταγράφεται ως "ατύχημα".

"Eίναι περίεργο που το εξομολογούμαι αλλά πάντα ένιωθα ότι ήμουν φτιαγμένος για να κάνω ακριβώς αυτό" είχε πει ο Τομ Πέτι σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone το 2009. "Γνώριζα από πολύ μικρός ότι όλα αυτά θα γίνονταν πραγματικότητα" πρόσθεσε.

Από την αρχή της καριέρας του ο προσγειωμένος ανάμεσα σε παραδομένους σε καταχρήσεις συναδέλφους του Πέτι ήταν ένας κανονικός άνθρωπος με εξαιρετικό λυρικό ταλέντο.

Η μουσική του "καθόρισε" τη ροκ  των '70s. Έκτοτε ο σπουδαίος Τομ Πέτι δε σταμάτησε ούτε στιγμή να γράφει μεγάλα κομμάτια και μουσική.

Το περιοδικό Rolling Stone επιλέγει τα 50 καλύτερα κομμάτια του Πέτι. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα δέκα κορυφαία.

Ο Τομ Πέτι γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1950. Ιδρυτικό μέλος των Tom Petty and the Heartbreakers, αλλά και συνιδρυτής των The Traveling Wilburys & Mudcrutch πούλησε περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους στη διάρκεια της καριέρας του που κράτησε 40 χρόνια

Τα δέκα κορυφαία κομμάτια του

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman