ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 10 χώρες με τους μακροβιότερους γάμους

Tweet
Share
Image 1 1.Ιταλία: Η Ιταλία παρουσιάζει μία από τις χαμηλότερες συμμετοχές γυναικών στην αγορά εργασίας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (54,4%). Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Οργανισμού οι Ιταλοί δεν φημίζονται για τη συμμετοχή τους στις δουλειές του νοικοκυριού. Οι γυναίκες στην Ιταλία ξοδεύουν 204 λεπτά την ημέρα σε οικιακές εργασίες έναντι των συντρόφων τους που ασχολούνται μόλις 57 λεπτά με το νοικοκυριό. (Εκτιμάται ότι εάν οι δουλειές του σπιτιού ήταν πιο ισομερώς μοιρασμένες, περισσότερες Ιταλίδες θα εργάζονταν). Την ίδια στιγμή άλλη έρευνα της Hopes & Fears αποδεικνύει ότι οι Ιταλοί έχουν τους μακροβιότερους γάμους κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρώμης, η μέση διάρκεια ενός γάμου στην Ιταλία είναι 18 έτη. Σε διαζύγιο καταλήγει το 30,7% των γάμων, ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτό που συναντά κανείς σε άλλες χώρες.
Image 2 2.Καναδάς: Σκληρά εργαζόμενες φαίνεται ότι είναι οι Καναδέζες καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ συμμετέχουν κατά 74,4% στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Σημαίνει αυτό όμως ότι τα έχουν όλα δικά τους; Απ’ ότι φαίνεται μάλλον όχι. Απασχολούνται κατά μέσο όρο 133 λεπτά την ημέρα με τις δουλειές του σπιτιού έναντι 83 λεπτών ημερησίως που μπορεί ένας Καναδός να σπαταλά πλένοντας πιάτα, βάζοντας πλυντήριο ή σκουπίζοντας το σπίτι. Πώς επηρεάζεται ο έγγαμος βίος από αυτά τα δεδομένα όμως; Σχεδόν μισοί από τους γάμους στον Καναδά καταλήγουν σε δικηγορικό γραφείο με το ποσοστό διαζυγίων να ανέρχεται στο 48%, ενώ η μέση διάρκεια ενός Καναδικού γάμου υπολογίζεται στα 13,8 χρόνια.
Image 3 3.Γαλλία: Το 67% των γυναικών συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό της Γαλλίας. Ισότητα στη φροντίδα του νοικοκυριού δεν συναντά κανείς όμως ούτε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα οι Γαλλίδες είναι ανασκουμπωμένες και βυθισμένες στις δουλειές του σπιτιού επί 158
λεπτά την ημέρα, έναντι μόλις 98 λεπτών που είναι ο αντίστοιχος χρόνος των ανδρών. Η ρομαντική πόλη του φωτός δεν έχει όμως να παρουσιάσει εντυπωσιακά δεδομένα όσον αφορά στους γάμους. Μετά βίας διαρκούν 13 χρόνια, κατά μέσο όρο, ενώ το 55% αυτών καταλήγει σε διαζύγιο.
Image 4 4.ΗΠΑ: Συνολικά 126 λεπτά ημερησίως ξοδεύουν οι γυναίκες στις ΗΠΑ τακτοποιώντας τις δουλειές του σπιτιού, τη στιγμή που συμμετέχουν κατά 67,2% στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Αντιθέτως οι άνδρες περνούν λίγο πάνω από μία ώρα (82 λεπτά) φροντίζοντας το νοικοκυριό. Δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί οι Αμερικανοί καθώς ένας γάμος στις ΗΠΑ διαρκεί μόλις 8,2 έτη κατά μέσο όρο. Ενδιαφέρον ωστόσο έχει το γεγονός ότι στη Νέα Υόρκη η μέση διάρκεια ενός γάμου διαμορφώνεται στα 12,2 έτη. Συνολικά τις ΗΠΑ το ποσοστό διαζυγίων ανέρχεται στο 41%, ενώ σε αρκετές πολιτείες το 50% των γάμων καταλήγει σε χωρισμό.
Image 5 5.Αυστραλία: Περισσότερες από 7 στις 10 Αυστραλέζες εργάζονται, οι οποίες όμως παράλληλα απασχολούνται με το νοικοκυριό για 168 λεπτά κάθε μέρα. Οι Αυστραλοί, από την άλλη, καθαρίζουν το σπίτι για μόλις 1,5 ώρα (93 λεπτά) την ημέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σίδνεϊ, η μέση διάρκεια γάμου στην Αυστραλία ανέρχεται στα 12,2 έτη, ενώ περισσότεροι από δύο στους πέντε γάμους (43%) καταλήγουν στο δικηγόρο
Image 6 6.Μεξικό: Χαμηλά ποσοστά απασχόλησης εμφανίζουν οι Μεξικανές που εργάζονται κατά 47,8%. Η διαφορά ωστόσο μεταξύ των δύο φύλων μέσα στο σπίτι είναι εμφανής και μεγάλη, καθώς οι γυναίκες ξοδεύουν 280 λεπτά την ημέρα στις δουλειές του σπιτιού έναντι μόλις 75 λεπτών που αναλογούν στους άνδρες. Αρκούν 12,2 χρόνια γάμου για να σημάνει ένα ζευγάρι Μεξικανών στο διαζύγιο, τα οποία όμως είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά μόλις 15%.
Image 7 7.Ιαπωνία: Οι γυναίκες στην Ιαπωνική αγορά εργασίας συμμετέχουν κατά 65%, ενώ ξοδεύουν 199 λεπτά ημερησίως σε δουλειές του σπιτιού, με τους άνδρες να μη ασχολούνται ούτε μισή ώρα την ημέρα (24 λεπτά). Μόλις 11 χρόνια είναι η μέση διάρκεια ενός γάμου στο Τόκιο με τα ποσοστά διαζυγίων όμως να βρίσκονται σε συντηρητικά σχετικά επίπεδα του 36%.
Image 8 8.Αγγλία: Σκληρά εργαζόμενες οι Αγγλίδες που εργάζονται σε ποσοστό 71%. Εξίσου σκληρά εργαζόμενες όμως είναι και στο σπίτι καθώς απασχολούνται με το νοικοκυριό για 133 λεπτά την ημέρα, έναντι 66 λεπτών που απασχολούνται οι άνδρες με το να βάλουν σε τάξη το σπίτι τους. Με το 42% των γάμων να καταλήγει σε διαζύγιο, τα στοιχεία των κατοίκων του Λονδίνου θέλουν τη μέση διάρκεια του έγγαμου βίου να μην ξεπερνά τα 11 έτη. Παράλληλα υπολογίζεται ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητες διαζυγίου παρατηρούνται μεταξύ τέταρτης και όγδοης επετείου. Για αυτό το νου σας…
Image 9 9.Νότια Αφρική: Το γυναικείο εργατικό στη Νότια Αφρική αποτελεί το 50,4%. Ωστόσο οι γυναίκες ξοδεύουν 200 λεπτά ημερησίως στις δουλειές του σπιτιού, έναντι μόλις 69 λεπτών που απασχολούνται οι άνδρες με τις αντίστοιχες δουλειές. Τα 11 χρόνια αποτελούν τη μέση διάρκεια των γάμων και στην Νότια Αφρική με τα ποσοστά διαζυγίων να βρίσκεται στο χαμηλό επίπεδο του 31,2%.
Image 10 10.Κατάρ: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το γυναικείο εργατικό δυναμικό αποτελεί το 51%. Η μέση διάρκεια εντός γάμου στη Ντόχα δεν ξεπερνά τα 5,5 έτη, ενώ σχεδόν τέσσερα στα δέκα (38%) ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο.
Tweet
Share

Όταν κανείς παντρεύεται δεν σκέφτεται τη λήξη του γάμου. Ωστόσο πολλές είναι οι περιπτώσεις που η - θεωρητικός - πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του ανθρώπου, καταλήγει σε δικηγορικό γραφείο. Το Penna σας παρουσιάζει, βάσει στατιστικών στοιχείων τις δέκα χώρες στις οποίες ένας γάμος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Αναλύστε τα στοιχεία και επιλέξτε την χώρα στην οποία θα παντρευτείτε. Ή επιλέξτε την χώρα την οποία θα θέλατε να αποφύγετε…

Πηγή: careeraddict.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman