ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα "μίνι" ταξίδια στον κόσμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχετε το budget και τη διάθεση αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για να κάνετε το ταξίδι των ονείρων σας. Κι όμως υπάρχουν πολλών λογιών εκδρομές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά τον κόσμο χωρίς να χρειάζεστε μέρες για να δαπανήσετε. Δείτε τα πέντε μεγαλύτερα «μικρά» ταξίδια που μπορείτε να προγραμματίσετε και κάντε τα σχέδια σας χωρίς περιορισμούς.

Η μεγαλύτερη γέφυρα

kina

Πρόκειται για τη μεγάλη γέφυρα Danyang-Kunshan, τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάη. Έχει μήκος 164.800 μέτρων και «δεσπόζει» πάνω από το δέλτα του Ποταμού Yangtze.

kili 1

Η πιο ψηλή κυλιόμενη σκάλα

Οι περισσότεροι μιλούν για την καλύτερη και παράλληλα ψηλότερη κυλιόμενη σκάλα του κόσμου. Βρίσκεται στη Μόσχα, 30 επίπεδα κάτω από το σταθμό στο Πάρκο Pobedy.Έχει μήκος 126 μέτρα και διαθέτει 740 σκαλιά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου τρία λεπτά.

emi

Η μεγαλύτερη πτήση

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas και η πτήση Σίδνεϊ, Αυστραλίας – Ντάλας, ΗΠΑ διασχίζει σχεδόν 8.578μίλια και διαρκεί περίπου 17 ώρες. Να σημειωθεί βέβαια πως η Emirates ετοιμάζεται να κάνει την αντεπίθεση καθώς το νέο της δρομολόγιο από το Ντουμπάι στον Παναμά θα καλύπτει 8,588 μίλια.

 treno

Η πιο μεγάλη διαδρομή με τρένο

Η πιο μεγάλη διαδρομή είναι 6.346 μιλίων και διάρκειας οκτώ ημερών από τη Μόσχα της Ρωσίας στην Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας. Δεν είναι διαθέσιμη για τους Δυτικούς που δεν μπορούν να εισέλθουν στη Β.Κορέα, γι’ αυτό οι περισσότεροι θα πρέπει να περιοριστούν στα 5.780 μίλια του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.

anel

Ο πιο «ψηλός» ανελκυστήρας

Ο πιο «ψηλός» και «συμβατικός» ανελκυστήρας βρίσκεται στο Nτουμπάι και εξυπηρετεί το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, 2.717ποδών, το Burj Khalifa. Για να φτάσει κανείς στο υψηλότερο σημείο του ουρανοξύστη θα...ταξιδέψει προς τα πάνω κατά περίπου 829.8 μέτρα με ταχύτητα 22 μιλίων των ώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman