ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα 10 κορυφαία τζιν που κάθε τζέντλεμαν πρέπει να δοκιμάσει

Tweet
Share
Tweet
Share

Θυμάμαι κάποτε, όταν καμιά φορά τύχαινε να συναντηθώ μετά τη δουλειά με τον πατέρα μου σε κάποιο μπαρ -- ρέστoραν μου έλεγε «Πάνο, αν θέλεις να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα πιες ένα τζιν».  Το τζιν, όντως, προσφέρεται για χαλάρωση, όχι μόνο μετά από μια κουραστική ημέρα, στο μπαρ του σπιτιού σας, αλλά και για διασκέδαση, είτε βρίσκεστε στην πισίνα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στις Μπαχάμες, τα ελληνικά νησιά, ή σε οποιοδήποτε εξωτικό θέρετρο του πλανήτη.

Ο Ολλανδός γιατρός Franciscus Sylvius συχνά πιστώνεται για την εφεύρεση του τζιν στα μέσα του 17ου αιώνα, αν και στην πραγματικότητα η προέλευση του τζιν πάει πίσω στον 13ο αιώνα τουλάχιστον. Όποια και αν είναι η πηγή του ποτού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία κύριοι, ότι έχετε λόγο να το γιορτάσετε. Παρακάτω, σας παραθέτουμε 10 από τα πιο γνωστά, μέχρι τα πιο σπάνια, άγνωστα στο ευρύ κοινό εξαιρετικής, ποιότητας και γεύσης τζιν: 

1.) Tanqueray Bloomsbury

Αυτή η περιορισμένη έκδοση "juniper forward" Tanqueray, βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή που δημιουργήθηκε από τον φημισμένο ιδρυτή του αποστακτηρίου το 1880.

Tanqueray

2.) Monkey 47

Σπάνιο και πολύτιμο μάλλον, αλλά, αξίζει! Αυτό, το τζιν από τον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας περιέχει cranberries και εμφιαλώνεται με περιεκτικότητα αλκοόλ 47% ABV (94 proof), εξ ου και το όνομα.

Monkey 47

3.) Boodles

Το τζιν αυτό χρονολογείται από το 1845, το Boodles είναι της παλιάς σχολής και είναι κάτι, που ο  James Bond μπορεί να πιει σε κάποιο πριβέ club, όταν αισθάνεται άρρωστος από την Smirnoff.

Boodles

 

4.) Aviation

Αυτή η παρτίδα αποστάζεται στο Πόρτλαντ, Όρεγκον από ένα "τολμηρό" μείγμα μπαχαρικών από όλο τον κόσμο, το Aviation έναι στην κατηγορία των πρωτοποριακών τζιν, της νέας αμερικανικής επανάστασης.

Aviation

5.) Hernö

Αν πάτε ποτέ στο Corner Club της Στοκχόλμης, στην περιοχή Gamla Stan γνωστή και ως Παλιά Πόλη, και παραγγείλετε οποιοδήποτε κοκτέιλ φτιαγμένο με αυτό το νόστιμο τζιν, από το πρώτο αποστακτήριο τζιν της Σουηδίας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

Hernö

6.) Whitley Neill

"Εμπνευσμένο από την Αφρική, που δημιουργήθηκε στην Αγγλία" είναι το σύνθημα αυτής της διακριτικής, μικρής παρτίδας από αφρικανικά φυτικά προϊόντα, που συμπεριλαμβάνει  συστατικά από το Baobab δέντρο, γνωστό και ως το Δέντρο της Ζωής.

Whitley Neill

7.) Νο 3

Ο θρυλικός Λονδρέζος έμπορος αλκοολούχων ποτών Berry Brothers & Rudd δημιούργησε αυτό το τζιν ειδικά για τον εγγλέζο τζέντλεμαν, που θέλει να φτιάξει το τέλειο μαρτίνι. Σερβίρετε πολύ ξηρό και πολύ, πολύ κρύο.

No. 3

8.) St. Goerge terroir

Το τζιν αυτό είναι από την Καλιφόρνια και, είναι οπωσδήποτε “must have”. Αποσταγμένο από  αειφόρα βότανα σχεδιάστηκε για να τονίσει το δάσος που προέρχεται, γνωστό και ως το δάσος "terroir", αυτό είναι ένα γήινο αλκοόλ με συστατικά από έλατα, δάφνη και φασκόμηλο.

St. Goerge

9.) Hendrick's

Εμποτισμένο με τριαντάφυλλο και αγγούρι το Hendrick's, κατάγεται από τη Σκωτία, έχει μια επίκτητη γεύση, αλλά το μπαρ κανενός τζέντλεμαν δεν είναι πλήρες χωρίς ένα μπουκάλι, από το ιδιαίτερο μπλε του κοβαλτίου του Hendrick's.

Hendrick's

10. Martin Miller's

Εξαιρετικά καθαρό τζιν Αρκτικής προέλευσης, από Ισλανδικά νερά πηγής εξάγεται σε όλη την Αγγλία. Αυτό το τραγανό τζιν γίνεται από εννέα προσεκτικά επιλεγμένα βότανα.

Martin Miller'sΠ.Τ

 

airows.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman