ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτά είναι τα εντυπωσιακότερα παλάτια του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα παλάτια είναι σπίτια αρχόντων, βασιλέων ή γενικότερα ανθρώπων με πολύ πλούτο και δύναμη. Έχουν σχεδιαστεί από τους καλύτερους επαγγελματίες συχνά χωρίς φειδώ χρημάτων. Στο πέρασμα της ιστορίας χιλιάδες ισχυροί άνθρωποι παρακινούμενοι από τη ματαιοδοξία τους προχώρησαν στην κατασκευή παλατιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες διάσπαρτα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στη λίδτα που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε τα εντυπωσιακότερα παλάτια του κόσμου.

Αλάμπρα – Ισπανία

alambra1alambra2alambra3Βρίσκεται στη Γρανάδα της Ισπανίας και κατασκευάστηκε από τους Μαυριτανούς κατακτητές το 14ο αιώνα.

 

Χειμερινό παλάτι Αγίας Πετρούπολης – Ρωσία

rwsiarus1rus2Η κατοικία των τσάρων της ρωσικής αυτοκρατορίας διαθέτει 1500 δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10000 άτομα!

 

Blenheim – Αγγλία

b1b2b3Είναι το μοναδικό παλάτι στην Αγγλία που δεν είναι βασιλική κατοικία κάθώς έχει παραχωρηθεί στους δούκες του Marlborough.

 

Potala, Θιβέτ – Κίνα

potala1potala2potala3Το παλάτι Potala στη Λάσα, πρωτεύουσα του Θιβέτ, ήταν η παραδοσιακή κατοικία των Δαλάι Λάμα και το παλάτι με το μεγαλύτερο υψόμετρο.

 

Αυτοκρατορικό παλάτι, Τόκιο – Ιαπωνία

to1to2Η κατοικία των Ιαπώνων αυτοκρατόρων από όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Τόκιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα διαθέτει το 20% των δέντρων που υπάρχουν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

 

Schönbrunn, Βιέννη – Αυστρία

scho1scho2scho3Η θερινή κατοικία των Αψβούργων που ολοκληρώθηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, μητέρα της Μαρίας Αντουανέτας.

 

Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο – Κίνα

pekinobe1be2be3Αποτέλεσε αυτοκρατορική κατοικία για περισσότερα από 500 χρόνια και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

 

Βερσαλλίες – Γαλλία

versav1v3v2Η πολυτελής κατοικία των Γάλλων ευγενών που μετατράπισε σε βασιλική κατοικία από το Λουδοβίκο το 15ο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman