ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5+1 λόγοι που σιχαίνεσαι το καλοκαίρι!

Tweet
Share
Tweet
Share

Κανείς δεν διαφωνεί. Ωραία τα beach party, τα καλοκαιρινά μπαρ και η αίσθηση του να φοράς λίγα και ανάλαφρα ρούχα, υπάρχουν όμως άλλα τόσα που κάνουν πολλούς από τους γύρω μας όταν ακούν τη λέξη καλοκαίρι, να θέλουν να φύγουν τρέχοντας για άλλο πλανήτη. Οι μήνες του καλοκαιριού φέρνουν στο μυαλό ανεμελιά, θάλασσα, αποχή από τη δουλειά και καλό φαγητό. Έτσι θα ήταν το ιδανικό καλοκαίρι, αλλά δεν είναι. Εκτός αν είσαι κάτω των 18 ετών. Αυτό είναι το επιχείρημα που προβάλλουν εκατοντάδες εχθροί του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι οποίοι πιστέψτε μας, έχουν πολλά να πουν. Μιλώντας με τους αναγνώστες μας, παρακάτω συγκεντρώσαμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος μπορεί να μισεί την εποχή αυτή. Κι όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, υπάρχει και ο αντίλογος και είναι ισχυρός.

 

Ω γλυκιέ μου καύσωνα!

96151 215392

Πρώτος στη μακρά λίστα με τους λόγους που κάποιος εναντιώνεται στο καλοκαίρι είναι ο παράγοντας που ακούει στο όνομα… ζέστη. Τους μήνες αυτούς για να τη βγάλεις καθαρή –εκτός αν έχουν πιάσει τα μελτέμια- χρειάζεται να κάνεις τουλάχιστον 2,3,4 ντους τη μέρα. Γενικά έχεις μάθει ο ιδρώτας να κολλάει πάνω σου, να μην μπορείς να κλείσεις μάτι ή να κοιμάσαι με το air condition να καίει όλο το βράδυ. Κάτι μάλιστα τελείως ανθυγιεινό. Αν πάλι δεν σου αρέσει το κλιματιστικό, πρέπει απλά να συνηθίσεις πως θα σε πάρει ο ύπνος τουλάχιστον δυο ώρες αφού θα πέσεις, αφού θα σε διαλύσει η ζέστη. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη γι’ αυτούς που ζουν στην Αθήνα.

Κατσαρίδες και κουνούπια μωρό μου!

56f15fa91dc524335e8b4b43

Το καλοκαίρι πρέπει επίσης να συμβιβαστείς με το γεγονός πως όλα τα κουνούπια του κόσμου μετακόμισαν στο δωμάτιο σου. Πού στο καλό βρίσκονταν όλο το χειμώνα και τώρα αποφάσισαν να έρθουν συνοδεία και να ανακαλύψουν το κορμί σου; Στα εκνευριστικά αυτά έντομα έρχεται να προστεθεί και η συντροφιά των ανυπόφορων και σιχαμένων… κατσαρίδων. Πετούν, περπατούν και έχουν θράσος. Δεν ξέρεις από πού θα έρθουν. Οι κυρίες της παρέας είναι πιο ευαίσθητες. Κουράγιο κορίτσια!

Άντε πάλι να προσαρμοστείς!

holiday 141980 960 720

Και άντε είστε από τους τυχερούς που κατάφεραν να πεταχτούν στο γειτονικό νησάκι και έκαναν έστω και ολιγοήμερες διακοπές… Όταν η άδεια σας τελειώσει και γυρίσετε μαυρισμένοι από τις παραλίες, η απότομη επιστροφή στην πραγματικότητα είναι σκέτο… ΣΟΚ.  Όσα χρόνια κι αν γίνεται το ίδιο πράγμα, δεν θα απαλλαχθείτε ποτέ από την κατάθλιψη που κουβαλάτε τις ημέρες μετά τις διακοπές. Για όσους λοιπόν προσαρμόζονται δύσκολα, το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική εποχή.

Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου!

 kalokairi2013 675 1 276619 54SH1B

Με την κρίση δημιουργήθηκε και μια νέα κατηγορία ανθρώπων που μισούν το καλοκαίρι. Πρόκειται για τους άνεργους και αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να πάνε διακοπές. Οι έξυπνοι σαφώς ξέρουν τρόπους να περνούν και στην πόλη τους καλά, παρέα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Από το να κάθεσαι όμως σπίτι σου καλοκαιριάτικα και να βλέπεις τις φωτογραφίες των άλλων που πήραν σβάρνα τα νησιά του Αιγαίου, καλύτερα να περιμένεις το χειμώνα για να ηρεμήσεις.

Γιατί τέτοια νέκρα ρε παιδιά;

emptyathens1

Την εποχή αυτή μαζί με την καθημερινότητά σου «παγώνουν» και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που κάνεις το χειμώνα. Τα περισσότερα μαγαζιά στο κέντρο είναι άδεια, ενώ στους κινηματογράφους δεν θα δεις σίγουρα νέες ταινίες. Αν δε έχεις κάποιο χόμπι πρέπει να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβρη –το νωρίτερο- για να το ξεκινήσεις. Εκτός αν αυτό έχει σχέση με τη θάλασσα. Μόνο τότε υπάρχει σωτηρία. Κοινώς αν μείνεις στην Αθήνα… την έβαψες!

Ιδρωμένα κορμιά παντού

da6565af55767b5cff3b9998b5172e49 XL

Τους καλοκαιρινούς μήνες ζεσταινόμαστε πολύ ενώ η γλώσσα μας κρεμιέται από την αφυδάτωση. Στα μπαράκια, στις καφετέριες, στα λεωφορεία ο ιδρώτας έχει την τιμητική του. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που μυρίζει τόσο πολύ που δεν αντέχεται ενώ σε όλους μας έχει τύχει να βρισκόμαστε κάπου και να μην αναπνέουμε από την έντονη μυρωδιά.

Πάντως όσοι από εσάς συμφωνείτε με τους παραπάνω λόγους και ανήκετε στην ομάδα αυτών που μετράτε τις μέρες μία μία μέχρι το Σεπτέμβρη… Ψυχραιμία! Η εποχή αυτή έχει και τις φωτεινές της πλευρές, τις οποίες θα αναλύσουμε σε επόμενο κείμενο. Η ζωή είναι ωραία. Αρκεί να την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman