ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν θες να ζήσεις πολλά χρόνια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετακομίσεις στην Ιταλία… Αυτό επισημαίνεται μέσα από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο παρουσιάζει έρευνα για το επίπεδο υγείας των πολιτών σε 163 χώρες.

Σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Global Health, η Ιταλία είναι η χώρα με τους πιο υγιείς κατοίκους και γι’ αυτό όσοι θέλουν να ζήσουν περισσότερο πρέπει να σπεύσουν να μεταβούν εκεί!

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια και η ανεργία που βασανίζει τους νέους (40% το ποσοστό της ανεργίας στους νέους) φαίνεται πως δεν πτοεί τη φυσική κατάσταση των πολιτών, οι οποίοι είναι πολύ πιο υγιείς από τους Καναδούς, τους Αμερικανούς ή τους Βρετανούς.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν τη θετική πορεία του τομέα της υγείας είναι κυρίως η πρόσβαση των Ιταλών σε καλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα (φρέσκα λαχανικά και φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο, ψάρια και κρέας), και ο μεγάλος αριθμός γιατρών.

Ο εν λόγω δείκτης διαμορφώνεται από παράγοντες όπως το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου, ο  αριθμός των πασχόντων από υψηλή αρτηριακή πίεση, η  κατανάλωση καπνού, και η διαθεσιμότητα πόσιμου νερού.

Η χώρα μας, η Ελλάδα, βρίσκεται και εκείνη στην ικανοποιητική 20η θέση της λίστας, ενώ την πρώτη πεντάδα μετά την Ιταλία συμπληρώνουν οι Ισλανδία, Ελβετία, Αυστραλία και Σιγκαπούρη.

Δείτε στη συνέχεια τις 25 πιο «υγιείς» χώρες με βάση το δείκτη του Bloomberg

 

he1

he

Πηγή: 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman