ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 10 ωραιότερες Ferrari στο μουσείο Petersen Automotive στο Λος Άντζελες

Tweet
Share
Tweet
Share

Tο εκπληκτικό μουσείο Petersen Automotive στο Λος Άντζελες ανοίγει εγκαίρως, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 70ης επετείου της Ferrari, με μια εντυπωσιακή έκθεση των καλύτερων Ferrari που φτιάχτηκαν ποτέ.

Η έκθεση "Seeing Red: 70 Years of Ferrari" είναι ένας φόρος τιμής σε επτά δεκαετίες των απίστευτα γρήγορων και όμορφων έργων τέχνης της αυτοκινητοβιομηχανίας που ίδρυσε ο Enzo Ferrari, του οποίου το πρώτο αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1947.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, όλα τα αυτοκίνητα στην "Seeing Red" είναι στο διάσημο κόκκινο της Ferrari. Η εκθεση θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο έτος μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ώστε, αν επιθυμείτε να τη δείτε, να έχετε αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο LA.

Αυτός είναι ο αφρός της κρέμας των ονείρων:

1. 1949 FERRARI 166ΜΜ BARCHETTA

Petersen Museum

Μια από τις πρώτες  Ferrari που φέρει το διάσημο διακριτικό άλογο. Το 1949, ο Luigi Chinetti οδήγησε την BARCHETTA στην πρώτη νίκη της Ferrari σε μηχανοκίνητα αθλήματα, στις 24 ώρες του Le Mans. Η Ferrari κυριάρχησε στα πρώτα χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ αυτοκινήτων, κερδίζοντας τον τίτλο επτά από τα πρώτα εννέα χρόνια.

2. 1955 FERRARI 857 SPORT

Petersen Museum

Η  857 S έκανε το ντεμπούτο της στο RAC Tourist Trophy στην Ιρλανδία και σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί το θρυλικό Gullwings της Mercedes-Benz. Ο Andy Warhol κατείχε κάποτε ένα 857 S και σχεδίαζε να κάνει μια ταινία μαζί του. Κάτι, που λίγοι γνωρίζουν...

3. 1961 FERRARI 250 CALIFORNIA SPYDER SWB

Petersen Museum

Σχεδιασμένο για εξαγωγή στη Βόρεια Αμερική, το 250 Spyder California βοήθησε στη δημιουργία της φήμης της Ferrari στις ΗΠΑ. Τώρα είναι παγκοσμίως γνωστή ως Ferris Bueller.  

4. 1963 FERRARI 250 GTO

Petersen Museum

Η πιο όμορφη και πιο πολύτιμη Ferrari που έγινε ποτέ, καθώς και ένα από τα πιο επιτυχημένα ανταγωνιστικά. Η 250 GTO ήταν από καιρό το ιερό δισκοπότηρο» για τους συλλέκτες αυτοκινήτων καθώς οι πιο σπάνιες, λέγεται ότι πλησιάζουν την αξία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

5. 1965 FERRARI 250 LM

Petersen Museum

Ένα 250LM που αγωνίζεται στην κατηγορία Prototype κέρδισε το 1965 24 Hours of Le Mans, αν και προοριζόταν αρχικά για παραγωγή ως οδικό Grand Tourer (GT). Είναι επίσης και νικητής στο αμάξωμα Pininfarina.

6. 1976 FERRARI 312T2

Petersen Museum

Κανένας άλλος εκτός από τον Niki Lauda οδήγησε το αυτοκίνητο 312T2 Formula One. Εξοπλισμένο με έναν ισχυρό και εξαιρετικά αξιόπιστο κινητήρα επίπεδης 12, η ​​σειρά 312T συνολικά κέρδισε 27 αγώνες, τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών και τρία οδηγών.

7. 1988 FERRARI 288 GTO

Petersen Museum

Θεωρούμενη από πολλούς ότι είναι η πρώτη στην θρυλική γραμμή των σύγχρονων supercars της Ferrari, η 288 GTO ήταν μόνο η δεύτερη Ferrari που έφερε την ονομασία "Gran Turismo Omologata"...

8. 2003 FERRARI ENZO

Petersen Museum

Από τα supercars στα "hypercars", η Enzo πήρε το όνομα του ιδρυτή της μάρκας. Ο ελάχιστα νόμιμος κινητήρας V12, που κατασκευάστηκε με χρήση της τεχνολογίας της Formula One, συμπεριλαμβανομένου του σώματος από ανθρακονήματα, σχεδιάστηκε από τον Ken Okuyama, πρώην επικεφαλής σχεδιαστή για την Pininfarina.

9. 2006 FERRARI 248 F1

Petersen Museum

Το μοντέλο 248 οδηγήθηκε από τους φημισμένους οδηγούς της F1 Michael Schumacher και τον Felipe Massa. Συνολικά έδωσε 9 νίκες (από τις 18) και 7 pole positions και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών για τη Ferrari.

10. 2014 FERRARI LAFERRARI

Petersen Museum

Αποδεικνύοντας ότι η Ferrari εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να εκπλήσσει, το πιο πρόσφατο hypercar της μάρκας, έθεσε νέα ρεκόρ στην απόδοση και το κόστος. Ένα από αυτά δημοπρατήθηκε το 2016 για 7 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο 500 κομμάτια από αυτό το απίστευτα όμορφο μοντέλο κατασκευάστηκαν ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman